Overené spôsoby pre zabezpečenie vozidiel proti krádeži

Overené spôsoby pre zabezpečenie vozidiel proti krádeži

Zabezpečenie vozidiel proti krádeži je stále aktuálna otázka, aj napriek tomu, že dnešné autá sú už dostatočne vybavené systémami proti ich odcudzeniu. Aby sme predišli zbytočným problémom a stresovým situáciám, môžeme do ochrany vozidla investovať o trochu viac, avšak po jeho zaparkovaní sa venovať už iba našim aktivitám. Poďme sa teda pozrieť, ako si ochrániť auto, aby sme ho po príchode našli na tom istom mieste, kde sme ho predtým nechali.

Mechanické alebo elektronické zabezpečenie vozidiel

Na zabezpečenie vozidiel sa v súčasnosti využívajú mechanické alebo elektronické zabezpečovacie systémy. Mechanické zabezpečenia zabraňujú zlodejom manipulovať s vozidlom. Pomocou nich je možné zablokovať volant, pedále či kolesá. Zlodejov však nemusí zaujímať odcudzenie celého auta, môžu sa sústrediť napríklad iba na kolesá. V takom prípade je vynikajúcim riešením použiť špeciálne bezpečnostné skrutky, vďaka ktorým je možné koleso zložiť iba pomocou špeciálneho adaptéra.

Ďalším spôsobom na zabezpečenie vozidiel môže byť uzamknutie riadiacej páky. Kvôli špeciálnej zámke tak zlodej nemôže zaradiť rýchlosť, čo mu znemožní manipuláciu s automobilom. Špeciálna zámka existuje aj na pedále, ktorá ich zablokuje a tým pádom nie je možné ovládať ani brzdu ani spojku. Ide o skutočne užitočný spôsob na zabezpečenie vozidiel.

Elektronické systémy predstavujú modernejšie možnosti zabezpečenia vozidiel

Elektronické zabezpečovacie systémy sú v dnešnej dobe najviac vyhľadávaným a používaným spôsobom ako ochrániť auto pred krádežou alebo jeho vykradnutím. Zvyknú byť prepojené napríklad s aplikáciami mobilných telefónov, vďaka ktorým je majiteľ automobilu včas upozornený, ak je auto v ohrození. Ide o perfektné zabezpečenie vozidiel ako sú rôzne alarmy, GPS lokátory či GPS systémy, ktoré v prípade nepovoleného zásahu upozorňujú o tom majiteľa vozidla. GPS lokátor okrem toho dokáže sledovať aj samotný pohyb automobilu.

Či sa už rozhodujete pre mechanické alebo elektronické zabezpečenie vozidiel, dôležité je, aby boli chránené nie iba pred ich samotnou krádežou, ale takisto aj pred vykradnutím vecí, ktoré sa nachádzajú v ich vnútri. Preto je dôležité nenechávať žiadne predmety v zaparkovanom aute, aby zbytočne nevzbudzovali pozornosť.

Spoločnosť GPS Portal sa venuje vývoju a montáži GPS systémov do automobilov a ponúka zabezpečenie vozidiel pre firmy, ako aj pre súkromné osoby. Pozrite si našu webovú stránku a v prípade záujmu nás kontaktujte emailom alebo telefonicky. Budeme radi ak zabezpečíme aj vaše vozidlo proti akejkoľvek krádeži.

Kalinovská 1493 02302 Krásno nad Kysucou
tel.: +421911642084

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888