Čo sa skrýva za diagnostikou motorových vozidiel

Čo sa skrýva za diagnostikou motorových vozidiel

V dnešnej dobe je stále viac automobilov vybavených tzv. elektronickými riadiacimi jednotkami. Tie sa starajú o správne fungovanie motora, bŕzd, či prevodoviek. Riadiace jednotky sú vybavené pamäťou závad. Každú, aj tú menej závažnú poruchu uložia do pamäte. V prípade závažnej poruchy sa rozsvieti na palubnej doske kontrolka. Vozidlo sa v autoservise pripojí k diagnostike a za pár minút viete, kde je problém.

Kedy je vhodné objednať sa na kompletnú diagnostiku vozidla?

Máte pocit, že s vašim autom nie je všetko v poriadku, ale žiadna kontrolka vám na palubnej doske chybu nehlási? Nečakajte na žiadne znamenia, objednajte sa hneď na kompletnú diagnostiku motorového vozidla. V momente, keď sa kontrolka rozsvieti, už môže byť neskoro a vás čakajú zbytočné výdavky za výjazd mechanika k vozidlu a v horšom prípade aj za odťah vášho auta do autoservisu. Najvhodnejší čas objednať sa na počítačovú diagnostiku auta je pri jeho pravidelnom servisovaní. Zavoláte do autoservisu a jednoducho si túto službu objednáte. Áno, ide o platenú službu, ale predídete vďaka nej nepríjemným závadám, ktoré budú finančne nákladnejšie, ako včasná diagnostika.

Kde vyhľadať kvalitný autoservis na diagnostiku?

Predstavte si, že vyrazíte na cesty s rodinou a vaše auto vám vypovie službu. Každý z nás sa tejto situácie desí a snaží sa jej vyhnúť. Lenže čo ak? Kde rýchlo zohnať kvalitný a preverený autoservis s diagnostickým servisom? V ponukách na internete nájdete viac ako 100 autoservisov po celom Slovensku. Keďže diagnostika nie je len o čítaní pamäte závad, vyberte si kvalitný autoservis, ktorý s diagnostikou ponúka aj meranie blokov, test akčných členov, logovanie nameraných hodnôt, kódovanie, kalibráciu a aktualizáciu riadiacich jednotiek. Špeciálnou kapitolou je potom vyhodnotenie informácií, ktoré sa podarilo pomocou diagnostiky zhromaždiť.

Autoservis Tibor Mészároš je rýchly a odborný servis osobných a úžitkových motorových vozidiel so sídlom v Šamoríne. Do portfólia našich služieb patrí bežný servis a opravy vozidiel, údržba automobilov, servisné prehliadky v rámci záručnej doby, ale aj po jej uplynutí, predaj náhradných dielov mnohých značiek, plnenie klimatizácií, výmena čelných skiel, diagnostika. Naša ponuka zahŕňa aj vykonávanie servisnej technickej kontroly (STK) úžitkových a nákladných vozidiel do 3,5 tony. Našou prioritou je spokojný zákazník. Využite naše odborné skúsenosti – kontaktujte nás!


Čilistovská 573 /18 93101 Šamorín
tel.: +421905630724

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888