Ako zdvíhať ťažké predmety?

Ako zdvíhať ťažké predmety?

Na zdvíhanie ťažkých predmetov sa v praxi využíva hlavne zdvíhacia technika. Efektívna manipulácia s ťažkými predmetmi a potreba ich zdvíhania do výšok je vlastná prakticky všetkým autoservisom, pneuservisom či motoservisom. Bez zdvíhacej techniky by bol rad opráv úplne nevykonateľný, alebo prinajmenšom zložitý a nepohodlný. Zdviháky môžu mať rôznu fyzickú podobu. V servisoch sa veľmi často používajú stĺpové alebo nožnicové zdviháky.

Ako si vybrať z pestrej ponuky zdvíhacej techniky?

Zdvíhacia technika je na trhu známa svojou ponukou mnohých druhov a prevedení, takže je možné si vybrať najvhodnejší zdvihák podľa vašich potrieb. Je dobré vedieť, že aj zdvíhacia technika podlieha Európskym normám a musí mať platné CE certifikáty. Zdvíhacia technika je jedným z najpoužívanejších zariadení v prostredí autoservisu. Pri akejkoľvek časti vozidla je potrebný práve prístup z jeho spodnej časti. So zdvíhaním vozidla do výšky si poradí nožnicový hydraulický zdvihák ale aj štvorstĺpový zdvihák. Dvojstĺpový zdvihák je výbornou kombináciou prijateľnej ceny, priestorovej nenáročnosti a vysokej efektivity. Ak rozmýšľate nad zakúpením dvojstĺpového zdviháka, je potrebné prihliadať na jeho nosnosť, kapacitu zdvihu, či je prejazdový alebo bezprejazdový, automatický alebo poloautomatický.

Akú zdvíhaciu techniku poznáme a ktorá je najvýhodnejšia?

Zdviháky prešli za posledné roky dôkladným vývojom. Pozornosť moderných servisov je v súčasnosti orientovaná na zdviháky s elektrohydraulickým systémom. Favoritom autoservisov sú elektrohydraulické zdviháky dvojstĺpové. Priaznivá cena aj výška zdvihu z nich robí najpredávanejší produkt v oblasti autoservisných zdvihákov. Medzi najväčšie výhody tohto typu zdvihákov patrí voľný horný priestor, čím sa ponúka možnosť zdvíhania aj vyšších vozidiel. Jednostĺpové zdviháky majú výhodu v priestorovej nenáročnosti, sú vhodné do menších servisov či autoklampiarní. Štvorstĺpový zdvihák je väčší, má vyššiu nosnosť a využíva sa na servis podvozkov vozidiel. Nožnicové zdviháky sú vhodné všade tam, kde nie je možné použiť zdviháky stĺpové. Sú síce malé, ale užitočné. Ich veľkým plusom je ľahký nájazd.

Spoločnosť PROFITOP BA s.r.o. sa zaoberá dovozom a predajom profesionálnej techniky a náradia pre autoservisy a dielne. Úzko spolupracujeme s renomovanými spoločnosťami ako sú Normet, Redats, ATH Heinl, Marpol. Naši zamestnanci vám z vlastných skúseností vedia poradiť pri výbere vhodnej techniky a náradia pre váš autoservis alebo dielňu. Preferujeme individuálny prístup ku každému zákazníkovi. Všetky nami dodávané produkty splňujú normy Európskej únie a majú platné CE certifikáty. V prípade otázok a konzultácií o možnosti spolupráce nás neváhajte kontaktovať.


Černyševského 46 85101 Bratislava V
tel.: +421919299999

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888