Pieskovanie vdýchne nový život vašim diskom

Pieskovanie vdýchne nový život vašim diskom

Pieskovanie ako špeciálna povrchová úprava je schopná šetrne odstrániť povlaky, častice a iné nečistoty (lak, olej, hrdza, farby atď.). Zvyčajne sa využívajú jemnozrnné granuly pripomínajúce piesok – odtiaľ aj pomenovanie pieskovanie – ktorý pôsobí ako abrazívum. Výsledkom je vyčistený a jemne zdrsnený povrch. Nejde však o nejakú chybu, keďže takýto povrch je dokonale pripravený na nalakovanie, natretie či nastriekanie.

Pieskovanie povrch očistí, zdrsní a zjednotí

V oblasti automobilového priemyslu sa pieskovanie využíva pri úprave kovových častí, najčastejšie diskov, keďže patria k najviac namáhaným a opotrebovaným častiam vozidla. Výsledkom sú štýlové disky, ktoré perfektne dotvoria vzhľad vášho auta. Pieskovanie diskov sa realizuje na disky bez ventilov, krytiek a ostatných komponentov (mohlo by dôjsť k ich poškodeniu vplyvom vysokého tlaku a teploty). Pieskovanie začína vyčistením povrchu od špiny a mastnoty. Nasleduje striekanie stlačeného vzduchu v kombinácii s príslušným tryskacím prostriedkom slúžiacim ako brúsny materiál. Počas tejto procedúry dochádza k odstráneniu odlupujúcej sa farby, hrdze či iného povlaku. Ako už bolo spomenuté v úvode, pieskovanie povrch nielen očistí, ale aj zdrsní a zjednotí, čo pozitívne ovplyvní ako priľnavosť, tak aj životnosť aplikovanej ochrannej vrstvy na disku.

Pieskovanie a jeho využitie

Pieskovanie má obrovskú výhodu v tom, že si poradí aj s ťažko dostupnými miestami (záhyby, hrany a pod.). Výsledkom je jednoliatosť povrchu pri jeho ošetrení náterovými hmotami a prípravkami. Je dôležité podotknúť, že pieskovanie má mnohoraké využitie. Je vhodné viac-menej pre väčšinu kovových, kameňových, hliníkových a v niektorých prípadoch aj drevených či sklenených povrchov. Potešujúcim faktom je jeho dostupná cena (v porovnaní s inými pomerne drahými službami autoservisov). Keďže pieskovanie si žiada vhodné technologické i strojové vybavenie, zverte ho do rúk skúseným profesionálom, ktorí zabezpečia bezchybnú prípravu povrchu a jeho následnú úpravu. Inak riskujete poškodenie produktu (v tomto prípade diskov), zníženie doby jeho životnosti aj ostatných technických a úžitkových parametrov i charakteristík. Pieskovanie si taktiež žiada dodržanie určitých zásad a odborné používanie príslušných zariadení. Dôležitá je správna voľba vhodného pieskovacieho materiálu tak, aby výsledkom bolo perfektné pieskovanie, ktoré dodá vašim diskom (ako aj ostatným objektom) nový vzhľad. Z uvedeného vyplýva, že pieskovanie je mimoriadne všestrannou metódou, ktorá dokáže pripraviť rozmanitú škálu povrchov na príslušné náterové procesy.

Pieskovanie, lakovanie áut, výmena ich dielov, oprava karosérií, renovácia starších automobilov a mnoho iných služieb spadá do portfólia Autolakovne a Autoservisu Fedor. Dbáme na individuálnu prácu s dôrazom na profesionalitu podčiarknutú precíznosťou a bohatými skúsenosťami. Kontaktujte nás pre viac informácií.

Ulica Poriečie 1423 /42 02956 Zákamenné
tel.: +421948703029

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888