Lakovanie áut pre krásny a odolný povrch vášho vozidla

Lakovanie áut pre krásny a odolný povrch vášho vozidla

Lakovanie áut je proces skladajúci sa z niekoľkých na seba nadväzujúcich činností. Ich výsledkom je aplikácia laku vyznačujúceho sa celistvosťou a rovnomernosťou hrúbky, t. j. bez vlnoviek či hrudiek farby. Samozrejmosťou je perfektná odolnosť voči poveternostným podmienkam i mechanickému poškodeniu, ako aj vysoká korózna odolnosť. Lakovanie áut vždy zverte profesionálnej firme, inak riskujete amatérsku prácu, a teda zbytočne vyhodené peniaze.

Aké procesy zahŕňajú lakovanie áut

Lakovanie áut má dve funkcie – praktickú, čiže ochranu povrchu pred nepriaznivými faktormi (voda, kamienky a pod.) a estetickú, čiže vizuálny dizajn a vzhľad vozidla. Súčasné lakovanie áut aj vďaka moderným technológiám prebieha pri produkcii minimálneho množstva emisií a tuhého odpadu. Pretože moderné lakovanie áut má byť šetrné nielen ku karosérii, ale aj k životnému prostrediu. Aj preto väčšina firiem venujúcich sa lakovaniu používa prípravky s nízkym obsahom rozpúšťadiel (ktoré však aj napriek tomu majú výbornú priľnavosť, stabilitu a kryciu schopnosť). Lakovanie áut si žiada dôslednú prípravu podkladu, ktorá zahŕňa brúsenie a čistenie – odstránenie všetkých nečistôt, vrátane prachu, olejových škvŕn, zvyškov po brúsení atď. V opačnom prípade môžu vzniknúť defekty ako utekanie farby či krátery a neskôr aj vznik bubliniek. Následne sa povrch vysuší a nasleduje tmelenie (vyrovnanie prehĺbenín a iných defektov), plnenie (vrstvované prekrytie rýh), maskovanie (ochrana častí, ktoré nebudú lakované, a to použitím nepremokavých a teplovzdorných krycích, príp. lepiacich pásov) a až tak je na rade samotné lakovanie áut.

Ako si vybrať firmu na lakovanie áut

Lakovanie áut si žiada zohriatie vozidla na izbovú teplotu (18 ˚ C). Dôležitá je aj správna vlhkosť vzduchu, inak riskujete vznik spomínaných bubliniek. Firmy ponúkajúce lakovanie áut majú tieto podmienky splnené vďaka špeciálnemu príslušenstvu a miestnostiam, kde prebieha lakovanie. Aj preto sa neodporúča domáce lakovanie áut. Pri výbere firmy si všímajte najmä recenzie (internet, osobné skúsenosti kolegov, známych) a vybavenie autolakovne (moderná technológia, kvalitné farby, bohatý výber vzorkovníkov farieb pre lakovanie áut viacerých značiek). Spoľahlivá firma garantuje vysokú presnosť odtieňov a rovnaký vzhľad laku na celej ploche karosérie – samozrejme, bez akýchkoľvek defektov. Cena za lakovanie áut je vo väčšine prípadov individuálna a odvíja sa od faktorov ako veľkosť a stav dielov (pôvodný, použitý, nový), rozsah prípadného poškodenia starého laku, typ farby (metalíza, perleť, dúhová, neprehľadná, cosmic a i.).

Lakovanie áut, výmena dielov, oprava karosérií, miešanie farieb, konzervácia podvozdku, renovácie starých automobilov i riešenie škodových udalostí – to všetko vybavíte v Autolakovni – Autoservise Fedor. Naša precízna a profesionálna práca vás určite nesklamú. Kontaktujte nás pre bližšie informácie.

Ulica Poriečie 1423 /42 02956 Zákamenné
tel.: +421948703029

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888