Aké mazivá pre automobily sú a ako si z nich vybrať?

Aké mazivá pre automobily sú a ako si z nich vybrať?

Auto používame stovky až tisíce hodín ročne. Vozí nás kam chceme a kedy chceme tak spoľahlivo, až často zabúdame, že aj ono potrebuje starostlivosť. Ak ju potrebuje, väčšinou dá o sebe vedieť v tom najnevhodnejšom čase. Okrem prehliadok v servise, by sme nemali zabúdať na mazivá pre automobily. Ako fungujú, načo sú dobré mazivá pre automobily a kde nájsť dobrého dodávateľa?

Načo sú mazivá pre automobily

Mazivá pre automobily sú špeciálne vyvinuté tak, aby sa znížilo trenie medzi povrchmi. Predlžujú životnosť jednotlivých dielov a pomáhajú predchádzať korózii. Mazivá pre automobily tiež eliminujú rušivé zvuky v interiéri vozidla zapríčinené drobnými vibráciami pri jeho používaní. Tie okrem hluku môžu spôsobovať napríklad aj vyššiu teplotu, rôzne deformácie, ale aj vedľajšie produkty ako sú kovové piliny.

Z čoho je mazivo pre auto

Ako sme spomenuli, mazivo je navrhnuté tak, aby znížilo trenie medzi povrchmi. Môže mať pevnú, tekutú, polotekutú, ale aj plynnú konzistenciu. Základnou zložkou prevažnej väčšiny mazív je olej s klznými vlastnosťami. Na mazivá pre automobily sa používajú buď minerálne, rastlinné alebo syntetické oleje. Pre získanie špeciálnych vlastností maziva, sa používajú zlepšovacie látky, ako napríklad grafit, meď, teflon alebo rôzne antikorózne či konzervačné látky a mnoho ďalších iných látok.

Kde nájsť kvalitné mazivo

Nezávislým dodávateľom na mazivá pre automobily je česko-slovenská spoločnosť Solutech Bohemia. Okrem špeciálnych mazív ponúka tiež aplikátory a prípravky na odmastenie, čistenie a lepenie. Spolupracuje s veľkými spoločnosťami automobilového, ale aj elektrotechnického, potravinárskeho či plastikárskeho priemyslu. Mazivá pre automobily ponúka Solutech ASQ a Brugarolas Beslux.

Moderné mazivá

Dnešné mazivá pre automobily majú okrem jedinečných vlastností aj špeciálne aplikátory. Tie umožňujú pohodlné a presné nanášanie maziva aj na ťažko prístupných miestach. Pred aplikovaním je vždy vhodné predošlé mazivo odstrániť pomocou handričky alebo čistiaceho chemického prostriedku. Aplikátory na mazivá pre automobily poznáme manuálne alebo poloautomatické. Každý z nich má svoje benefity.

Aplikátor na mazivo

Manuálna aplikácia maziva pre automobily je výhodná najmä pre svoju skladnosť, ľahkosť a praktickosť. Je multifunkčná vďaka výmenným nadstavcom a jednoducho sa s ňou manipuluje. Mazivo s ňou aplikujete kam chcete a koľko chcete. Výhodou poloautomatického aplikátora je, že vďaka presnému dávkovaniu použijete toľko maziva, koľko je potreba pre chod zariadenia. Poloautomatický aplikátor sa jednoducho ovláda, mazivo je rovnomerné, čím sa neznečistí okolitý priestor.

Vysokokvalitné výberové mazivá pre automobily, ale aj mazivá pri spracovaní plastov, mazanie v potravinárskom priemysle či mazanie pri spracovaní plechov ponúka spoločnosť Solutech Bohemia.


Stred 52 01701 Považská Bystrica
tel.: +421911465959

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888