Diagnostikovanie vozidiel a návesov ako prevencia pred poruchou

Diagnostikovanie vozidiel a návesov ako prevencia pred poruchou

Svietia vám kontrolky na palubnej doske? Je čas na diagnostikovanie vozidiel a návesov. V opačnom prípade riskujete veľké finančné výdavky a zvyčajne aj dlhšiu návštevu autoservisu. Ak sa teda chcete vyhnúť nečakaným poruchám, diagnostika predstavuje to najjednoduchšie a najdostupnejšie riešenie. Je prospešná pre každého vodiča, a to osobného i nákladného, ako aj nového i ojazdeného vozidla.

Diagnostikovanie vozidiel a návesov a jeho úlohy

Diagnostikovanie vozidiel a návesov má tri základné úlohy. Prvou je preventívne zisťovanie aktuálneho technického stavu vášho automobilu. Možno to prirovnať ku klasickej lekárskej preventívnej prehliadke. Vo všeobecnosti sa diagnostikovanie vozidiel a návesov odporúča po každých 15 000 najazdených kilometrov. Druhou úlohou autodiagnostiky je odhalenie chýb a problémov a treťou je úspora času i peňazí v autoservise. Diagnostikovanie vozidiel a návesov totiž presne určí poruchu, čím je jej odstránenie nielen rýchlejšie, ale aj šetrnejšie. Nehrozí, že automechanik vám vymení či opraví súčiastku a až následne zistí, že problém bol niekde inde a oprava sa musí zopakovať. Diagnostikovanie vozidiel a návesov totiž jasne definuje chybu, čím je možné jej cielené odstránenie. Nespornou výhodou je, že prístrojové vybavenie pre diagnostikovanie vozidiel a návesov je kompatibilné pre vozidla viacerých tuzemských i zahraničných značiek. Tak je možné získať mnoho dôležitých údajov, ktoré sú indikátormi stavu vášho vozidla – prečítanie pamäte riadiacej jednotky, meranie emisii, problémy s olejom atď.

Diagnostikovanie vozidiel a návesov prenechajte servisu

Je výborné, že diagnostikovanie vozidiel a návesov odhalí aj také problémy, ktoré nie sú na prvý pohľad zrejmé. Autodiagnostika totiž podá konkrétne informácie o nedostatkoch vášho automobilu, o jeho jednotlivých moduloch i snímačoch. Štandardné diagnostikovanie vozidiel a návesov zahŕňa aj čítanie a mazanie chybových kódov i zobrazenie pamäte porúch. Každopádne, aby bolo diagnostikovanie vozidiel a návesov maximálne presné a spoľahlivé, tak je nevyhnutné používanie špičkových testerov a skúšačiek najvyššej možnej kvality. Diagnostikovanie vozidiel určite prenechajte skúseným mechanikom v autorizovanom servise. Sú zárukou nielen presného určenia poruchy, ale aj jej odborného vyriešenia. Ušetríte si tak množstvo nepríjemnosti a aj stovky eur. Na záver rada – nepodceňujte blikanie, ale čím skôr si dohodnite diagnostikovanie vozidiel a návesov.

Spoločnosť LKW-SERVIS Valovič sa špecializuje na servis elektroinštalácie a diagnostikovanie vozidiel a návesov, ako aj na opravy podláh a výmeny olejových náplní a filtrov. Taktiež vám pripravíme vozidlo na STK a zabezpečíme servis a montáž klimatizácie.


Šenkvická cesta 14 /D 90201 Pezinok
tel.: +421948265989

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888