Aký účinok má 3D geometria na bezpečné riadenie vozidla?

Aký účinok má 3D geometria na bezpečné riadenie vozidla?

3D geometria vám pomôže s udržaním bezpečnosti vozidla. Bezpečnosť na cestách nezáleží len od skúsenosti vodičov, ale aj od technického stavu vozidla. Pravidelné kontroly a 3D geometria by mali byť súčasťou starostlivosti o každé auto. Geometria vozidla sa používa na zlepšenie aerodynamiky auta, ktorá ovplyvňuje stabilitu vozidla pri vyššej rýchlosti a pri zavesení kolies, ktoré májú významnú úlohu z hľadiska manipulačných vlastností automobilu.

Pravidelné kontroly a 3D geometria sú pre vozidlo nevyhnutné

Na pravidelné kontroly a 3D geometriu vašich vozidiel by ste nemali zabúdať. Pokiaľ máte správne zarovnané kolesá, vozidlo sa výrazne lepšie ovláda a pracuje správne. Ak je však zarovnanie kolies nesprávne, môže sa stať, že vaše vozidlo sa prestane pohybovať smerom akým ho riadite. Správne nastavenie kolies v kvalitnom autoservise vám zabezpečí nie len ich optimálnu ovládateľnosť, ale aj nižšie opotrebovanie pneumatík a hlavne bezpečnosť počas jazdy.



3D geometriu by ste mali zveriť do rúk odborníkov, ktorí zaručia jej správne nastavenie. Po odborne vykonanej 3D geometrii si iste všimnete lepšiu schopnosť vozidla zotrvať v jazde priamo bez odklonu do strán, čiže smerovú stabilitu. Zlepší sa aj návratnosť volantu, ktorý by sa mal po otočení vrátiť späť do polohy smerom rovno dopredu.

Hlavné výhody 3D geometrie

Jednou z hlavných výhod 3D geometrie je zefektívnenie spaľovania pohonných hmôt, keďže nesprávna geometria môže podstatne zvýšiť ich spotrebu. Správnou geometriou dokážete ušetriť finančné náklady na pohonné hmoty. Pod správnu 3D geometriu sa podpíše aj menšia potreba opráv vozidla. Po geometrii sa bude vozidlo podstate lepšie riadiť, čím predídete viacerým poškodeniam spôsobených neprispôsobenou manipuláciou. Napríklad za použitia sily pri prejazde cez výtlky na cestách.

Za zmienku určite stoja pneumatiky, ktoré nebudete musieť vymieňať za nové tak často. Ak zvyknete čakať s geometriou kolies vozidla až do poslednej chvíle, keď je už nevyhnutná, možno si všimnete, že pneumatiky sa na vozidle opotrebúvajú oveľa rýchlejšie a častejšie ich meníte za nové. Jedným z typov ako skontrolovať či vozidlo potrebuje 3D geometriu je kontrola pneumatík voľným okom. Ak vidíte, že pneumatiky sú na jednej strane už opotrebované alebo výrazne hladké, zatiaľ čo na druhej strane majú stále drsný povrch, ide o nesprávne nastavenú geometriu, ktorú by ste mali čím skôr nechať skontrolovať odborníkovi, ktorý problém dokáže odstrániť.

Autoservis a pneuservis Autoslužby JZ v Bratislave vám ponúkajú všetky služby 3D geometrie a možnosť pravidelných kontrol, ako aj ďalšie kvalitné služby autoservisu a pneuservisu na jednom mieste. Pokiaľ hľadáte kvalitné služby za výhodné ceny, radi vám poradíme a postaráme sa o vhodnú funkčnosť vašich vozidiel.

Harmincova 1 84101 Bratislava
tel.: +421905267446

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888