Oprava drobných preliačín bez poškodenia laku nie je fikcia

Oprava drobných preliačín bez poškodenia laku nie je fikcia

Oprava drobných preliačín je zvyčajne vyhľadávaná po silnejšom krupobití, nie ideálnom zaparkovaní, malej nehode či po stretnutí vášho zaparkovaného vozidla s vandalmi, ktorí si svoju náladu (dobrú či zlú) vybijú práve na ňom. Zvyčajne nasleduje odvoz auta do servisu a následne vyrovnávanie karosérie, ktoré môže poškodiť lak, a tak sa celková cena opráv podstatne navýši. Šetrným riešením je efektívna americká metóda PDR.

PDR a oprava drobných preliačín

Každoročne sú servisy zaplavené stovkami áut s poškodenými karosériami, ktoré spôsobilo silné krupobitie, malé ťuknutie na parkovisku či zlosť vandalov. A práve oprava drobných preliačín predstavuje jedinú záchranu pôvodného výzoru vozidla. Preto viacero spoločnosti, ale aj majiteľov áut začalo hľadať alternatívu, aby bola oprava drobných preliačín čo najrýchlejšia a zároveň predstavovala nižšie náklady. Americká metóda PDR sa ukázala ako ideálna možnosť. Čo to vlastne znamená? PDR (ang. Paintless Dent Removal) možno preložiť ako oprava preliačín bez lakovania. Ide o šetrný prístup, vďaka ktorému vozidlo nestráca na svojej hodnote.

Oprava drobných preliačín bez poškodenia laku

Obrovským plusom PDR je, že oprava drobných preliačín na karosérií je rýchla a počas jej realizácie je pôvodný lak – a teda aj vzhľad vozidla – zachovaný. Zároveň sa vyhnete viditeľným a oku nelahodiacim rozdielom v štruktúre i vo farbe laku. Takáto oprava drobných preliačín si taktiež nevyžaduje tmelenie, brúsenie a následné prelakovanie, čo v podstatnej miere skracuje čas opravy. A to zase šetrí vašu peňaženku. Keďže oprava drobných preliačín pomocou PDR sa uskutočňuje bez používania chemikálií, ide o maximálne ekologickú metódu, ktorá zbytočne nezaťažuje životné prostredie.

Postup PDR

Oprava drobných preliačín metódou PDR začína zhodnotením rozsahu poškodenia. Nasleduje postupné vytláčanie preliačín do pôvodného stavu, a to z vnútornej strany. Ak tento postup nie je možné použiť (dvojitý plech, výstuha a pod.), nasleduje vyťahovanie nerovnosti pomocou špeciálneho náradia a prípravkov. Výsledkom je efektívna, šetrná a ekologická oprava drobných preliačín bez poškodenia laku a dlhého čakania na opravu v servise. Oprava drobných preliačín metódou PDR sa odporúča najmä pri autách mladších ako 15 rokov a poškodená časť karosérie by nemala byť predtým ošetrovaná iným spôsobom ako PDR. Je výborné, že poškodenú karosériu vám vie väčšina firiem využívajúcich PDR opraviť aj u vás doma, takže odpadá cesta do servisu.

293 01852 Pruské
tel.: +421904912412

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888