Prečo je osemročné gymnázium vyhľadávané?

Prečo je osemročné gymnázium vyhľadávané?

Osemročné gymnázium je väčšinou v hľadáčiku rodičov nadaných detí s výrazným študijným typom. Dôvod záujmu o osemročné štúdium je maximálna podpora rodičov pri vzdelávaní svojich detí. Na osemročné gymnázium sa dostávajú deti, ktoré sa na prijímacie skúšky špeciálne pripravovali rôznymi formami doučovania a zvládli testy zamerané na vedomosti, logické myslenie a na čítanie s porozumením.

Osemročné gymnázium a vzdelávanie

Osemročné gymnázium ponúka odborné a kvalitné vzdelanie a tiež formovanie mladých ľudí v rôznych aspektoch. Štúdium na gymnáziu je odrazovým mostíkom k ďalšiemu pokračovaniu vzdelávania na vysokej škole. Škola svojich študentov nie len vzdeláva v stanovených štandardoch pre absolventov gymnázií, ale tiež po morálnej a humánnej stránke. Po úspešnom ukončení štúdia na gymnáziu budú absolventi schopní tvorivo riešiť problémy, pracovať pod stresom či ťažších podmienkach a efektívne prekonať všetky prekážky. Zároveň sú im vštepované všetky ľudské mravné hodnoty a morálne zásady, vďaka ktorým sa z absolventov stávajú slušní, tolerantní a úspešní ľudia.

Osemročné gymnázium a jeho výhody

Prechod žiaka zo základnej školy na gymnázium v skoršom veku nie je taký stresujúci, mladšie deti vnímajú prijímacie pohovory ako súťaž. Deti, ktoré prestupujú na gymnázium z 9. ročníka si už viac uvedomujú vážnosť situácie. Osemročné gymnázium je moderná škola, v ktorej mladí ľudia získavajú kvalitnú prípravu na štúdium na akejkoľvek vysokej škole. Nájdete tu bohato vybavenú školskú knižnicu, zaujímavé projekty, na ktorých môžu študenti pracovať a zdokonaľovať sa v rôznych oblastiach. Bola by škoda nevyužiť možnosť výučby až piatich cudzích jazykov, bohatý výber voliteľných predmetov, či rozvíjanie praktických digitálnych IT zručností. Zaujímavé sú aj možnosti zahraničných výmenných pobytov a exkurzií, kvalitné stravovanie v školskej jedálni.

Gymnázium Milana Rúfusa v Žiari nad Hronom s viac ako 60 ročnou tradíciou nesie v svojom názve hrdú myšlienku humanizmu a vlastenectva, ktorá je zachytená v Rúfusovej tvore a ktorú by sme radi vštepovali našim študentom. Na vaše deti čaká milá a priateľská atmosféra s možnosťou skutočnej sebarealizácie. Ak máte záujem o viac informácií, neváhajte a kontaktujte nás.

J. Kollára 364 /2 96501 Žiar nad Hronom
tel.: +421456725630

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888