Dom na kľúč sa teší čoraz väčšej popularite i na Slovensku

Dom na kľúč sa teší čoraz väčšej popularite i na Slovensku

Kým ešte pár rokov dozadu bol takzvaný dom na kľúč na Slovensku považovaný len za dočasné riešenie bývania, dnes je situácia celkom iná. Dom na kľúč si necháva postaviť čoraz viac ľudí. Ani náhodou nejde o dočasné riešenie v bývaní. V zahraničí domy na kľúč už dokonca percentuálne predbehli vo výstavbe klasické murované domy. Pokiaľ aj vy plánujete výstavbu domu na kľúč, je ten správny čas na jeho realizáciu.

Prečo si postaviť dom na kľúč?

Dom na kľúč je v prvom rade zhotovený z vysokokvalitných materiálov, netreba sa teda obávať, že sa zrúti po pár rokoch či nebude dostatočne odolný voči zmenám počasia. Domy na kľúč sa v posledných rokoch dostali na úroveň, kde dokážu konkurovať klasickým murovaným domom, nakoľko materiály používané na výstavbu sú odolné a zároveň majú dobré vlastnosti zabezpečujúce termoreguláciu či takzvané dýchanie domu.

Dom na kľúč je zhotovovaný postupne a zvyčajná dĺžka výstavby je 3 až 4 mesiace, avšak záleží od zložitosti architektonického plánu či náročnosti projektu. Dalo by sa povedať, že taký klasický dom na kľúč v podobe bungalovu je možné zhotoviť do 4 mesiacov, ale napríklad dvojposchodový dom na kľúč s viacerými výklenkami či balónom bude zhotovený v o niečo dlhšom čase.

Ako prebieha výstavba domu na kľúč?

Dom na kľúč je zhotovovaný z jednotlivých paneloch, ktoré sú následne montované do základovej dosky priamo na mieste výstavby. Takáto výstavba je označovaná aj ako stavebnicový model, nakoľko na mieste výstavby sú jednotlivé časti spájané dohromady. Jedná sa tak o čistú a suchú stavbu, kedy nevzniká nadbytočné množstvo odpadu a netreba príliš dlho čakať kým napríklad zaschne malta či správne sa odvetrajú múry.

Dom na kľúč vám tak dokáže ušetriť množstvo času i finančných prostriedkov. Náklady na výstavbu domu na kľúč sú podstatne nižšie než pri murovaných domov, samozrejme aj tu treba brať do úvahy náročnosť projektu. Avšak ak porovnáte zhruba podobné architektonické projekty, dom na kľúč bude určite ekonomicky výhodnejším riešením pre vaše bývanie. Pri výbere stavebnej spoločnosti na realizáciu vášho vysnívaného bývania si vyberte tú, ktorá vám ponúka kvalitne odvedenú prácu za priaznivé ceny. Vyberať len podľa ceny sa v konečnom dôsledku nemusí vyplatiť. Prečítajte si viaceré recenzie a hodnotenia firmy alebo si dohodnite osobné stretnutie, kde vás firma informuje o presnom postupe výstavby domu na kľúč.

Stav-EU s.r.o. je firma v zložení kvalifikovaných profesionálov sídliaca v Sabinove. Zaoberáme sa realizáciou anhydritových poterov. Kvalitná práca, bohaté skúsenosti s realizáciou poterov pre rodinné domy aj pre priemyselné prevádzky a v neposlednom rade priaznivá cena z nás robí vhodného partnera aj pre váš projekt. Či už staviate rodinný dom a potrebujete anhydritový (sadrový) poter alebo pre váš firemný objekt, budeme radi, ak vám s jeho realizáciou pomôžeme.

9. mája 17 08301 Sabinov
tel.: +421951479671

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888