Ako prebiehajú zemné práce?

Ako prebiehajú zemné práce?

Medzi zemné práce sa radia všetky práce, pri ktorých dochádza k pohybom zeminy na stavenisku. Zemnými prácami môžeme označiť napríklad odvoz zeminy či výkop stavebnej jamy. Pri stavbe rodinných domov sa zemné práce ďalej rozdeľujú na prípravné zemné práce, hlavné zemné práce a dokončovacie zemné práce. Zemné práce teda prebiehajú od začatia výstavby až po jej dokončenie. Konečnou fázou bývajú najmä zásypové a upravovacie zemné práce.

Ako sa vykonávajú zemné práce?

Zemné práce hrajú významnú úlohu pri akejkoľvek výstavbe a sú jej súčasťou od začatia až po ukončenie. Ak plánujete výstavbu rodinného domu alebo iného objektu, je veľmi dôležité hneď na začiatku osloviť spoľahlivú firmu či odborníka, ktorí sa postarajú o bezproblémový priebeh zemných prác. Pri takýchto prácach je podstatné použiť len kvalitnú a bezpečnú techniku, nakoľko práve zemné práce sú vykonávané za pomoci strojov s rozličnou veľkosťou, ako sú napríklad rýpadlá, bagre či nakladače. Takéto stroje by mali byť manipulované skúsenými pracovníkmi, aj keď sa môže zdať ich ovládanie miestami nenáročné, opak je pravdou. Ľudský faktor je pri zemných prácach veľmi dôležitý a uspokojivý výsledok dosiahnete len prepojením ľudského faktoru s kvalitnou technikou.

Určitá časť zemných prác sa musí vykonávať ručne, keďže. V niektorých terénoch či v špecifických podmienkach je ich nemožné vykonať vysoko-tonážnou technikou. Pri prácach sa nesmie zabúdať ani na vzdialenosť strojov od okraja svahu či výkopu. Už rozkopaný svah či terén na ktorom práce prebiehajú môže mať inú stabilitu, ako mal pred začiatkom zemných prác. Riskovať sa v tejto oblasti neoplatí , mohlo by dôjsť nie len k poškodeniu strojov, ale aj k ublíženiu na zdraví niektorých pracovníkov či ľudí pohybujúcich sa v okolí, pokiaľ práce prebiehajú napríklad blízko obytných zón či mestských častí.

Prečo by mali zemné práce vykonávať skúsení odborníci?

Skúsení odborníci pri práci a výkone zemných prác musia dodržiavať určité predpisy a riadiť sa zásadami bezpečnosti pri práci. Pri výbere firmy, ktorá zabezpečuje zemné práce sa informujte aj o postupoch pre dodržiavanie bezpečnosti. Kvalitné spoločnosti svojich zamestnancov pravidelne školia a informujú ako správne postupovať pri práci. Ak si napríklad všimnete, že pracovníci bežne vykonávajú aj náročnejšie či nebezpečné práce napríklad bez použitia ochrannej helmy či inej ochrannej pomôcky, je lepšie osloviť vedúceho prác a upozorniť na takúto neželanú skutočnosť.

GG Logistic s.r.o. vám ponúka širokú paletu kvalitne a odborne vykonaných zemných a výkopových prác bagrom (JCB8014) v Komárne a okolí. Zaoberáme sa takisto realizáciou a terénnymi úpravami záhrad v rámci individuálnych a jedinečných projektov našich klientov. Zverte vašu záhradu a okolie domu do rúk odborníkov, ktorí vám pomôžu dotvoriť váš vysnívaný domov. Neváhajte nás kontaktovať.

Svätoondrejská 9 94501 Komárno
tel.: +421905444872

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888