Termálne kúpalisko - nedocenený klenot našej krajiny

Termálne kúpalisko - nedocenený klenot našej krajiny

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo nás tak priťahuje pobyt vo vode? More, termálne kúpalisko, jazero či bazén je naším cieľom nielen počas leta. Morský biológ Wallace J. Nichols prišiel pred niekoľkými rokmi so štúdiou Blue Mind (modrá myseľ), ktorá v spolupráci s neurovedcami hovorí o tom, aké pozitívne účinky má na človeka kontakt s vodou. Podľa štúdie pobyt vo vode či v jej blízkosti zmierňuje úzkosti, robí človeka šťastnejším a zdravším.

Termálne vody na Slovensku

Slovensko nepatrí medzi krajiny obklopené oceánom, avšak je bohaté na množstvo termálnych prameňov. V našej krajine by sme napočítali až 123 termálnych prameňov. Termálna voda z prameňa má teplotu vyššiu ako 25 °C a obsahuje množstvo minerálnych zložiek blahodárnych na ľudské telo a myseľ. Termálne vody sa používajú na liečbu kožných ochorení, pohybového ústrojenstva, dýchacích ciest, tráviacich ťažkostí a ďalších neduhov. Termálne kúpalisko s termálnou vodou je veľmi populárne aj pre rekreáciu pre rodiny s deťmi či priateľmi.

Termálne kúpalisko takmer na každom rohu

Na Slovensku máme množstvo termálnych kúpalísk s priaznivými účinkami náš organizmus. Jedným z populárnych kúpalísk je Termálne kúpalisko Vrbov pri Kežmarku. Geotermálna voda tamojšieho kúpaliska je považovaná za jednu z najlepších minerálnych vôd v strednej Európe. Vyviera z hĺbky vyše 2000 m s teplotou 59 °C a obsahuje látky pozitívne pôsobiacimi na pohybový a dýchací systém, nervovú sústavu, kožu a srdcovo-cievne ústrojenstvo. Termálne kúpalisko Vrbov ponúka návštevníkom 5 bazénov od 26°C do 38°C počas letných aj zimných mesiacov s výhľadom na tatranské končiare.

Vrbov a okolie

Termálne kúpalisko však nie je jediným lákadlom dedinky Vrbov. Dedina leží priamo pod Tatrami v oblasti zvanej Levočské vrchy. Ponúka množstvo rekreačných i športových príležitostí počas celého roka. Môžete sa vybrať smerom k Vysokým Tatrám a vyšlapať na Téryho chatu, Biele plesá, Sliezky dom či Poľský hrebeň, alebo preštudovať krásy Slovenského raja. Obzrite si Letanovský Mlyn alebo sa prejdite z Čingova na ústie Kyseľa. Navštíviť môžete aj Pieniny, kde môžete splavovať Dunajec či navštíviť Ľubovniansky hrad.

Ubytovanie vo Vrbove

Termálne kúpalisko, turistika, lyžovanie, výlety bicyklom či rybárčenie, to všetko ponúka dedinka Vrbov a jeho blízke okolie. Nájsť sa tu dá aj pekné ubytovanie v súkromí s nadštandardným komfortom. Apartmány Alexander s priestrannými izbami a moderným vybavením ponúka počas zimy lyžiareň a počas teplých mesiacov gril s terasou. Od marca ponúka aj pestré raňajky v cene. Platí sa len v hotovosti. Do apartmánu s vlastným parkoviskom sa vchádza zo zadnej strany. Personál je ochotný vyhovieť hosťom v ktorúkoľvek hodinu.

Ak hľadáte aktívny oddych, dedinka Vrbov ponúka veľa možností v každom ročnom období. Apartmány Alexander svojim zariadením, službami a príjemným personálom radi tento zážitok spríjemnia.

/87 05972 Vrbov
tel.: +421948258614

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888