Antivírusový softvér rozpozná prítomnosť nepriateľa

Antivírusový softvér rozpozná prítomnosť nepriateľa

Ak máte strach pred napadnutím vírusom mali by ste si nainštalovať antivírusový softvér čo najskôr. Vírus v počítači dokáže narobiť poriadne problémy a pre operačný systém je veľmi nebezpečný. Prvotnými znakmi napadnutia je napríklad spomalenosť výkonu, výpadky systému, vyskakovanie okien prehliadača alebo zmeny na domovskej stránke. Aby ste napadnutiu predišli, kvalitný antivírusový softvér by mal chrániť váš počítač nepretržite.

Čo môže spôsobiť počítačový vírus

Škodlivé softvéry sú označované aj anglickým výrazom malware. Počítačové vírusy patria medzi takzvané malware, rovnako ako špionážne softvéry, reklamné softvéry alebo softvéry na vydieranie, a tiež počítačové červy či známy trójsky kôň. Vývojári takýchto vírusov môžu sledovať rôzne ciele. Vo viacerých prípadoch ide o hobby, kedy vírusy vyvíjajú ako koníček a sledujú, čo dokážu spraviť s počítačom. Najčastejšie sú však vyvíjané s vidinou finančného zisku. Ich úlohou je napadnúť počítač a získať nad ním kontrolu, tak môžu získať prístup k heslám, súkromným súborom alebo osobným dátam. Takto zavírovaný počítač dokážu používať k šíreniu nelegálneho obsahu a sieťovým útokom.

To, že s vaším počítačom nie je všetko v poriadku, spoznáte väčšinou okamžite. Je to tak trochu ako s vírusmi v ľudskom tele. Vo viacerých prípadoch, najmä pri odolnejších a silnejších počítačových vírusoch, jeho prítomnosť spozorujete až po dlhšej dobe, nakoľko pracuje postupne a v počítači sa usadí dostatočne hlboko, aby ho mohol napadnúť a bez príznakov ovládnuť.

Aké riešenie ponúka antivírusový softvér

Ak sa pýtate, či existujú riešenia v boji s počítačovými vírusmi, odpoveď je áno, existujú. Riešením je nainštalovanie kvalitného antivírusového softvéru, hneď od začiatku používania a samozrejme prevencia, čiže dodržiavanie pravidiel o bezpečnom používaní systému najmä pri práci na internete.

Práve na internete sa hromadí nebezpečný obsah a škodlivé softvéry sa do počítača dostanú počas jeho pripojenia na internete. Pozor by ste si mali dávať na podozrivo vyzerajúce webstránky a vyskakujúce okná prehliadačov, vyhýbať webstránkam s množstvom reklamy či pútačmi. U svojho poskytovateľa softvérového vírusu by ste sa mali informovať aj ohľadom nastavenia svojho prehliadača a súkromia na internete.

Spoločnosť Prolinet s.r.o. vám ponúka komplexné riešenia a poradenstvo v oblasti softvérov s možnosťou doživotného používania. Ponúkame najaktuálnejšie typy softvérov pre súkromné osoby, firmy či korporácie . Radi vám ochotne poradíme a navrhneme najvhodnejšie riešenie pre vás. Kontaktujte nás pre viac informácií.

178 94613 Okoličná na Ostrove
tel.: +421917598692

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888