Drevené parkety a ich výhody, ktoré oceníte každý deň

Drevené parkety a ich výhody, ktoré oceníte každý deň

Drevené parkety vnesú do domácnosti hrejivý pocit, útulnosť, harmóniu a eleganciu. Ich výhodou je, že sa hodia do tradičnejších aj modernejších interiérov, ktorým dodajú jedinečný vzhľad. Majte aj vy doma vlastný kúsok prírody, ktorý s vami pri vhodnej starostlivosti a ošetrení zotrvá aj niekoľko desaťročí. Aj preto sa drevené parkety radia k vynikajúcim finančným investíciám.

Drevené parkety a ich pozitíva

Drevo ako prírodný materiál prirodzene dýcha, a preto dýchajú aj drevené parkety. Sú zdravotne nezávadné, nevylučujú žiadne nebezpečné látky a keďže nepriťahujú prach, roztoče či iné alergény, sú ideálne aj do domácností alergikov či astmatikov. Drevené parkety sú ľahko čistiteľné. Postačí handra, mop a čistiace prostriedky vhodné na drevené parkety. V porovnaní s kobercom sú drevené parkety prospešnejšie aj v prípade, ak máte deti či zvieracích miláčikov. Z parkiet totiž rýchlo a jednoducho odstránite rozliatu vodu i kávu, ako aj srsť či blato, ktoré si vaše ratolesti či chlpáči priniesli z prechádzky. Keďže drevo je prírodným izolátorom, tak i drevené parkety vynikajúco regulujú zvuk a teplotu. V zime pomáhajú udržiavať v miestnosti teplo a v lete zase príjemný chlad. Tým značne prispievajú k znižovaniu nákladov na vykurovanie či klímu. Drevo ako materiál taktiež účinne absorbuje zvuk aj vibrácie a úspešne ich eliminuje. Nezanedbateľným faktorom je ekológia. Drevené parkety predstavujú ideálnu voľbu pre tých, ktorým nie je ukradnutá ochrana životného prostredia. Ich výroba je šetrnejšia k zdrojom a najmä – drevené parkety sú recyklovateľné.

Odolnosť a elegancia

Drevené parkety – to je trvácnosť a odolnosť, ktorá vydrží desiatky rokov. Aj preto sa drevené parkety radia k medzigeneračným kúskom. Boli ste už v nejakom paláci či kaštieli? A nemali náhodou v niektorých miestnostiach pôvodné drevené parkety? Ich funkčnosť a elegancia totiž neraz uchvátili panovníkov, a tak sa profesionálne namontované drevené parkety v kombinácii s vhodnou starostlivosťou mohli uchovať dodnes. V súčasnosti dostať drevené parkety v mnohých farebných a štruktúrovaných verziách. Môžete si teda vybrať jedinečný štýl, ktorý ulahodí vašim očiam a dokonale sa zladí s interiérom vašej domácnosti. Veľkou výhodou je, že aj keď sa rozhodnete renovovať svoje staršie drevené parkety (brúsenie, ošetrovanie olejmi a pod.), tak vaša podlaha získa nový vzhľad, ktorý bude elegantný a navnadí pocit tepla i harmónie. Drevené parkety zhodnotia každú nehnuteľnosť.

Výrobca drevených podláh Europarkett Prešov garantuje vysokú kvalitu za rozumné ceny.

Budovateľská 45 08001 Prešov
tel.: +421911863409

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888