Ako správne nastaviť kúrenie vo vašej domácnosti

Ako správne nastaviť kúrenie vo vašej domácnosti

Pre váš pocit pohody nie je dôležité len rodinné teplo domova. Kúrenie je mimoriadne dôležité vo vašom interiéri. Veľa ľuďom sa stáva, že domácnosť prekuruje alebo naopak nedostatočne vykuruje. Nastavenie nesprávneho kúrenia môže byť veľakrát škodlivé a tiež neekonomické. Čo všetko potrebujete vedieť pri nastavení správneho a zdravého kúrenia? Máme pre vás niekoľko užitočných rád.

Nesprávne kúrenie je veľakrát nezdravé

Dôležitým faktom pre vaše kúrenie v domácnosti je, že vám neprospieva veľká zima a ani prílišné horúco. Veľakrát sa stane, že riešite nastavenie teploty pocitovo a to sa môže stretnúť so škodlivým nastavením kúrenia. Ideálna teplota pre vás je 19 až 21 stupňov. Vtedy by vám nemalo byť príliš chladno a ani teplo. Dbať treba najmä na teplotný rozdiel, ktorý nastáva prejdením z interiéru do exteriéru. Vtedy môže vaše telo v dôsledku zle nastaveného kúrenia v domácnosti nepriaznivo zareagovať. Škodlivé vysoko nastavené kúrenie sa prejaví v podobe častých chorôb a prechladnutí. Nazýva sa to teplotný šok tela. V letnom období je ideálna teplota interiéru okolo 8 stupňov. V tomto období sa kúriť neodporúča.

Pri kúrení treba dbať aj na teplotné požiadavky miestností vo vašom domove. Každá vaša izba si vyžaduje odlišný stupeň kúrenia. Je to v dôsledku toho, že v každej miestnosti vykonávať inú činnosť. Pri zlom nastavení kúrenia vás môže teplota ovplyvniť vo vašej práci alebo sa môže vytvoriť neprimeraná vlhkosť.

Vedeli ste, že každá miestnosť potrebuje inú teplotu kúrenia

Všeobecne známe je, že vyšší stupeň kúrenia by ste mali dopriať práve kúpeľniam. Chodba si až tak nevyžaduje vykurovanie a to v dôsledku toho, že je spojkou medzi ostatnými miestnosťami. V chodbe vám postačí mať okolo 15 stupňov. Veľakrát sa stane, že máte zlý spánok, ktorý vzniká aj z dôsledku zlého vykurovania. Pokiaľ máte v spálni zvýšenú teplotu kúrenia, ťažšie sa vám bude zaspávať a to platí aj pri deťoch. Taktiež dokáže vysoká teplota kúrenia v spálni spôsobiť aj to, že vstanete unavení a prípadne dolámaní. Teplota kúrenia v spálni by mala byť preto nižšia, aby sa vaše telo plne zregenerovalo. Takisto platí menšie nastavenie teploty kúrenia aj v izbách, v ktorých vykonávate mentálnu alebo pohybovú činnosť. Pri teplotách nad 24 stupňov už váš mozog nedokáže podať dostatočnú výkonnosť.

Nastavte si kúrenie tak, aby vám v zimných mesiacoch bolo teplo, ale zbytočne to nepreháňajte. Kúpeľňu vykúrte pokojne aj na 24 stupňov, v spálni či detskej izbe je postačujúce kúrenie maximálne na 21 stupňov. V kuchyni, na toalete a v pracovni je 20 stupňov teploty kúrenia ideálnych.

Sme firma Jokra Holding s. r. o., ktorá zabezpečuje kúrenie vo vašich domácnostiach. Zaoberáme sa predajom, montážou a samozrejme aj servisom radiátorového kúrenia, podlahového kúrenia a rozvodom kanalizácie a vody. Taktiež vám poskytujeme plynové zariadenia a vytyčovanie inžinierskych sietí. Neváhajte a ozvite sa nám už dnes. Poskytujeme komplexné kúrenárske práce.

38 91903 Horné Orešany
tel.: +421907550931

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888