Inšpirácie na efektívne odstránenie plesne

Inšpirácie na efektívne odstránenie plesne

Plesne sa objavia vždy nečakane a bez opýtania. Prvé riešenie, ktoré nás napadne je okamžité zoškrabanie plesne zo steny. Je to však správne riešenie? Čo všetko potrebujeme k odstráneniu plesne z bytu, domu či kancelárie a aké sú najvhodnejšie odporúčania, ktoré zabránia tvorbe plesní? Na všetky tieto otázky máme odpovede stačí pokračovať v čítaní tohoto článku.

Ako si udržať domácnosť bez plesne?

Pravdepodobne ste sa už s plesňami, ako takými stretli. Vždy sa objavia vtedy, keď to najmenej očakávame a ešte viac bolestivejšie to je v prípade, keď sa objavia v novo postavenom byte či dome. Ako efektívne odstrániť plesne a existuje vôbec nejaký jednoduchý trik na ich odstránenie? Skôr ako si povieme spôsoby na odstránenie plesní je dobré si pripomenúť spôsoby, ako si udržať byt bez plesne. Základom je pravidelné vetranie, dostatočné prúdenie vzduchu, zbytočné neprekurovanie miestností či dostatočné vetranie po činnostiach ako pranie, sušenie prádla, kúpanie a varenie. Mnoho ľudí robí pri odstraňovaní plesní zásadnú chybu a to, že sa snažia pleseň najskôr zotrieť či zoškrabať a následne stenu ošetriť. To je však chyba, pretože spóry plesne sa dostanú do ovzdušia a po čase sa pleseň opäť prihlási o slovo.

Ako sa nadobro zbaviť plesne?

Dôvodov prečo vznikajú plesne je viacero a skôr či neskôr sa s nimi aspoň raz za život stretneme všetci. Ako sa, teda nadobro zbaviť plesne? Existuje účinný spôsob, ako ju raz a navždy odstrániť alebo, keď ju už raz dostaneme, bude sa pravidelne vracať? Našťastie žijeme v dobe, kedy si môžeme vyberať z viacerých riešení. Avšak nepotrebujeme tisíc skvelých tipov na zbavenie sa plesne, ale stačí nám jeden účinný spôsob. V prvom rade si treba zadovážiť prostriedok na odstraňovanie plesní a riadiť sa návodom na etikete. Daný prostriedok je potrebné nastriekať na postihnuté miesto a nechať pôsobiť. Dĺžku času pôsobnosti nájdete na každej etikete prostriedku proti plesňám. Pripravte si dezinfekčný roztok do ktorého si namočíte handru a tou potom pleseň zo steny pohodlne odstránite.

Čo sa týka prostriedkov proti plesniam, tak tých je viacero a určite najznámejším je práve Savo. Skôr však než sa pustíte do odstraňovania plesní zo Savom je dobré sa poradiť s odborníkmi. Savo je totiž krátkodobým riešením, ktoré je síce účinné, ale z dlhodobého hľadiska je to možno viac škodlivé a agresívnejšie pre človeka ako samotná pleseň. Zaujímajte sa o zloženie prostriedkov, ktoré chcete aplikovať vo svojej domácnosti alebo sa rovno poraďte s odborníkmi z Nanoera, ktorí prinášajú produkty nanotechnológie na báze polymérov so špeciálnymi vlastnosťami.

Slovenská 1 08501 Bardejov
tel.: +421949513003

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888