Dámska obuv si žiada kvalitu a pohodlie pri nosení

Dámska obuv si žiada kvalitu a pohodlie pri nosení

Kvalitná dámska obuv nie je nadštandardom, ale povinnosťou každej ženskej výbavy. Topánky by mali byť vyrobené z kvalitných materiálov, dobre vyzerať, ladiť s danou postavou a prispôsobiť sa životnému štýlu nositeľky. Čo si všímať na topánkach a na základe čoho možno posúdiť, či daná dámska obuv je kvalitná a vhodná na nosenie?

Dobrá dámska obuv vás bude sprevádzať roky

Aby bola kúpa topánok úspešná, všímajte si na nej vypracovanie. Kvalitná dámska obuv má ohybné pružné podrážky vyrobené z odolného materiálu. Ak topánku neohnete v rukách, nekupujte ju. Podošva musí dostatočne tlmiť nárazy chodidla pri dotyku so zemou. Pozor na švy. Do výrobného materiálu majú mäkučko zapadať a nie ho rozrezávať. Dámska obuv nemá mať na povrchu žiadne viditeľné vady. To znamená, že napríklad o kvalite koženej topánky svedčí hladký čistý povrch s rovnomerným zafarbením. Zdraviu prospešná dámska obuv by mala mať taký tvar výstelky, ktorý obsahuje klenbu a kopíruje anatómiu chodidla. Nezabúdajte, že kvalitná dámska obuv vydrží dlhšie v porovnaní s lacnými a nedbalo ušitými topánkami. A čo je najdôležitejšie, dajte pri nej zbohom smradľavým nôžkam. Kvalitná dámska obuv umožňuje nohe lepšie dýchať a zároveň vypúšťať pot aj vzduch smerom von. Na udržanie kvality topánok je potrebné ich pravidelné vetranie. Ak vás trápi prílišné potenie, používajte prípravy na to určené. Zimná dámska obuv má ešte ďalšie kvalitatívne kritéria, a to dobrú tepelnú izoláciu a nepremokavosť.

Ako si vybrať obuv?

Dámske topánky by mali dokonale sedieť na nohe už v predajni, čiže žiadne rozťahovanie doma v ponožkách. Vždy skúšajte obe topánky a prejdite sa v nich po predajni. Musia vám dobre sedieť na päte. Medzi palcom na nohe a špičkou topánky by mal byť priestor. Postačí taký, ktorý umožní vrtieť prstami. Odporúča sa to z prostého dôvodu – keďže nohy zvyknú počas dňa opuchnúť, potrebujú trošku miesta navyše. Ale pozor, pri chôdzi nesmie dochádzať k vyzúvaniu topánky. Vo vašej garderóbe nemá čo hľadať dámska obuv, ktorá vám spôsobuje mozole, pľuzgiere či pomliaždené nechty na nohách. Najčastejšie sú dôsledkom príliš tesnej topánky. A čo je ešte horšie, spomínané zranenia môžu viesť k zdravotným problémom ako vybočenie palca, zarastené nechty či kurie oká. Zbystrite pozornosť aj vtedy, ak vás v závere dňa bolí spodná časť chodidla. Jej svaly sa totiž sťahujú, aby udržali klenbu hore. Zvyčajne to znamená, že topánky nosíte príliš veľké, alebo nie sú dostatočnou podporou pre nohy. Každopádne, koledujete si o poškodené šľachy. Ideálna dámska obuv je taká, ak pri nej mate pocit naboso.

V predajniach Rieker nájdete spoľahlivú dámsku, pánsku i detskú obuv do každého počasia i na každú príležitosť. Naše topánky nie sú len módnym doplnkom, ale aj zdravou súčasťou vášho každodenného života.

Ulica Roľníckej Školy 1 94501 Komárno
tel.: +421357900456

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888