Servis klimatizácií je nevyhnutnosť, ktorá šetrí peniaze

Servis klimatizácií je nevyhnutnosť, ktorá šetrí peniaze

Vyhnite sa zbytočným nepríjemnostiam a nezabudnite na servis klimatizácií, ideálne dvakrát ročne. Servis klimatizácií je totiž nevyhnutný pre ich správne fungovanie a čo najdlhšiu možnú životnosť. Taktiež vám môže ušetriť nemalé peniaze, keďže včas odhalí poruchy, ktoré vedú k zvýšenej spotrebe energie. K tým najčastejším patrí pokazený kompresor, termostat a tečenie klímy.

Prečo nezabudnúť na servis klimatizácií

Servis klimatizácií sa odporúča dvakrát do roka. Zvyčajne zahŕňa čistenie filtrov, dezinfekciu výmenníkov, kontrolu funkčnosti jednotlivých častí (ovládače, čerpadlo, ventilátor a i.), diagnostiku i povinnú revíziu. Pravidelný servis klimatizácií prispieva k čistejšiemu a zdravšiemu vzduchu v domácnosti či vo firme a predlžuje funkčnosť aj životnosť klímy. Servis klimatizácií taktiež šetrí spotrebu energii a finančné náklady na neplánované opravy či škody, ktoré poškodená či nefunkčná klimatizácia môže spôsobiť. Servis klimatizácií potvrdzuje, že prevencia je vždy lepšia ako neskoršia nutná „liečba“.

Najčastejšie chyby

Mnohým opravám klímy sa dá predísť, stačí profesionálna montáž, pravidelný servis klimatizácií a správna údržba. K najčastejším chybám klímy patrí pokazený kompresor. Musí byť vždy dostatočne namazaný, inak sa hlasno ozýva, čo by rozhodne nemal. Ak ho počujete, okamžite volajte servis klimatizácií. Občas sa vyskytnú aj problémy s termostatom. Najčastejšie ukazuje nesprávnu teplotu. Ani túto poruchu nepodceňujte a stavte na servis klimatizácií. Inak sa klíma zvykne preťažiť a tým sa poškodiť. A dokonca môžete aj ochorieť – a to pre zbytočnosť, akou je zle nastavená teplota. Servis klimatizácií tak zachráni nielen vašu peňaženku, ale aj zdravie. K ďalším problémom patrí tečenie klímy z dôvodu kondenzovania vlhkosti, ktoré môže viesť k zaneseniu istých častí, napríklad odkvapkávacej misky či odtokového potrubia. Aj tu platí pravidlo, že je potrebné urýchlene vyhľadať špecialistov na servis klimatizácií. A predtým nezabudnúť klímu odstaviť, aby ju počas prevádzky nepoškodila zvýšená vlhkosť. Servis klimatizácií volajte aj v prípade úniku chladiva z klímy či z dôvodu iného netypického správania sa klímy. Ako predísť vymenovaným chybám? Pravidelne meňte alebo čistite filtre, nedávajte klímu blízko k horúcim spotrebičom a nezakrývajte ju nábytkom (ak je von, pozor na zavádzajúce stromy). Nepúšťajte do interiéru horúci vzduch z vonku, nechlaďte miestnosť nonstop (ak nie ste doma, klíma nemusí ísť) a najmä nezabudnite na servis klimatizácií!

KLIMALEX sa zaoberá predajom, navrhovaním, dodaním, montážou a servisom klimatizačných zariadení a tepelných čerpadiel. Viac informácií nájdete na našom webe.

Šintavská /8 85105 Bratislava V
tel.: +421910948789

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888