Aditívum výrazne zlepší vlastnosti motora, paliva i olejov

Aditívum výrazne zlepší vlastnosti motora, paliva i olejov

Aditívum je špeciálna prísada, ktorá sa zvykne pridávať do nafty či benzínu. Cieľom je zlepšiť výkon a fungovanie motora a taktiež ušetriť spotrebu paliva, pričom v zime zníži bod jeho tuhnutia. Správne aditívum dokáže prispieť aj k zníženiu hlučnosti a dokonca predĺži životnosť častí motora. Aditívum má aj protikorózne účinky a dokonca pomáha pri redukcií emisií.

Ako vybrať aditívum

Správne aditívum motor čistí a chráni proti predčasnému opotrebovaniu, čím majiteľovi vozidla dokáže ušetriť nemalé financie. Je dôležité rozlišovať zimné a letné aditívum. Kým zimné zlepší nízkotepelné vlastnosti motora, zníži bod tuhnutia paliva a zlepší jeho filtráciu, čím zabráni upchatiu palivového filtra, tak letné aditívum má za cieľ najmä zvýšenie kvality a výkonu motora vďaka zvýšeniu oktánového a cetánového čísla. Aditívum dostať v niekoľkých variantoch. K najčastejšie využívaným patrí aditívum pre motor. Hravo si poradí s motorovými usadeninami, ktoré znižujú efektívnosť aj účinnosť spaľovacieho motora. Dôležitá je pravidelnosť používania, keďže spomínané usadeniny sa tvoria neustále.

Ochrana paliva i chladiča

Majitelia áut často využívajú aj aditívum pre palivový systém (benzín, diesel, LPG). Je prospešný, keďže dokáže predĺžiť životnosť motora v nákladnom aj osobnom aute až o niekoľko rokov. Takéto aditívum nielenže zlepší vlastnosti pohonnej hmoty, ale zároveň zníži jej spotrebu a v zime aj bod tuhnutia a filtrovateľnosti. Palivový systém ochráni pred koróziou a zlepší jeho mazaciu schopnosť. Aditívum taktiež udrží čistý motor. Osobitnou kategóriou je aditívum pre chladiaci systém. Aditívum v ňom odstráni vodný kameň a iné usadeniny, čím chráni jeho jednotlivé časti ako ventily, čerpadlá, termostaty, pumpy atď. Aditívum pre chladič je šetrný k jeho gumovým a kovovým súčiastkam a bráni presakovanu chladiacej kvapaliny i vzniku korózie. K obľúbeným patrí aj aditívum pre sací systém. Je účinný v odstraňovaní sadzí a usadenín zo zanesených častí nasávacieho systému ako je sacie potrubie, nasávacie ventily a spaľovacie komory. Takéto aditívum dokáže vyriešiť aj problémy s kolísajúcimi otáčkami pri voľnobehu, redukuje výfukové plyny, optimalizuje prísun nasávaného vzduchu do motora a čistí systém recyklácie výfukových plynov EGR. Výsledkom je nielen tichší a hladší chod motora, ale aj úspora paliva a redukcia emisií.

Aditíva a ďalšie kvalitné prípravky pre motoristov nájdete v internetovom obchode spoločnosti AUTOPIN, s. r. o. Bližšie informácie o sortimente sú dostupné na webovej stránke.

M. Turkovej 1731 /46 91101 Trenčín
tel.: +421904657646

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888