Autožeriav, ako efektívny nástroj

Autožeriav, ako efektívny nástroj

Veľký autožeriav je stroj, ktorý fascinoval chlapcov od detského veku až po dospelosť. Je to výkonný stroj, ktorý je súčasťou mnohých stavieb a veľkých stavebných projektov po celom svete. Svojou efektivitou šetrí čas aj peniaze. Viete, ako si vybrať autožeriav pre svoj projekt? Je lepšie si autožeriav kúpiť alebo je výhodnejší prenájom? Komu sa to oplatí a komu naopak nie?

Ako si vybrať autožeriav pre svoj projekt?

Už, ako malé deti mnohí z nás obdivovali rôzne veľké stroje na staveniskách. Doslova nás fascinovali. Ako deti sme si však nedokázali uvedomiť, že tieto stroje vykonávajú náročnú prácu namiesto ľudí a, že svojou silou a efektivitou zrýchľujú tempo výstavby a v konečnom dôsledku šetria čas aj peniaze. Je dobré vedieť, že napríklad taký autožeriav je súčasťou rôznych stavebných projektov, ale dobre slúži aj na jednorazové úkony. Autožeriav nie je iba jeden, ale má mnoho typov, a preto je vhodné si presne stanoviť na akú prácu ho potrebujeme. Pri dlhodobejších projektoch netreba zabúdať na fakt, že autožeriav je lepšie mať po ruke. Pred výberom autožeriavu si treba zodpovedať štyri základné otázky. Akú hmotnosť a rozmery bremena požadujete, aká by mala byť výška zdvihu, aká je dostupnosť na mieste práce a predovšetkým stručný opis práce.

Kúpiť či prenajať autožeriav?

Otázka kúpy či prenájmu nás napadne pri akomkoľvek zariadení a nielen pri strojoch. Nie je vhodné všetko ani kupovať, ale, ani stále prenajímať. Ako je to teda v prípade autožeriavov? Kedy sa oplatí si autožeriav prenajať a naopak kedy je vhodné si ho zakúpiť? A je vôbec nutné si autožeriav kúpiť? Autožeriav nie je stroj, ktorý si človek môže dovoliť kúpiť z jednej výplaty. Je to náročná investícia, ktorú si je potrebné veľmi detailne prepočítať. Kúpiť autožeriav je vhodné skôr pre stavebné firmy, ktoré by ho využívali pri svojich stavebných projektoch a pre firmy, ktoré si zakúpia niekoľko autožeriavov viacerých typov a tie následne prenajímajú. Pri prenájme autožeriavu máte istotu, že vám odpadajú rôzne povinnosti a náklady, ako je napríklad amortizácia či servisné prehliadky.

Prenájom autožeriavu má aj tú výhodu, že ak potrebujete, tak si spoločne s autožeriavom prenajmete, aj autožeriavnika, ktorý má platný žeriavnicky preukaz, aj oprávnenie. V spoločnosti AST Group sa zaoberajú prenájmom autožeriavov, ktoré môžete využiť pri jednorazových projektoch, ale aj dlhodobých projektoch, a tak ani v tomto prípade nie je nutná investícia do zakúpenia autožeriavu.

Tamaškovičova 17/2742 91701 Trnava
tel.: +421903439157

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888