Dôležité geodetické práce pre rozvoj krajiny

Dôležité geodetické práce pre rozvoj krajiny

Na rozvoj krajiny sú potrebné činnosti ako geodetické práce, pri ktorých geodeti neustále určujú, merajú a zhromažďujú potrebné informácie na evidenciu a spracovanie nielen katastrálnych plánov. Geodetické práce si vyžadujú skúsených odborníkov s technickými znalosťami. Je to práca, ktorá má ideálne rozloženie pre tých, ktorí nemajú radi stereotyp.

V čom sú geodetické práce zaujímavé?

Počas života si mnohí z nás a možno aj každý jeden z nás určite všimol pracovníkov, ktorí v reflexnej veste, s prilbou na hlave, stojaci za veľkým ďalekohľadom niečo zapisovali. Niekedy to bolo popri ceste, inokedy na veľkom poli či dokonca pri diaľnici. Pre niekoho môžu byť geodetické práce náročné, nakoľko sa prevažne vykonávajú v exteriérových častiach, takže tí z vás, ktorí uprednostňujete teplé miestečko niekde v kancelárii, tak pre vás to rozhodne nebude zaujímavá práca. Avšak aj táto práca má svoje pozitíva, ktorá si okrem iného vyžaduje, aj veľkú zodpovednosť a potrebné vzdelanie. Okrem toho, že trávite viac času na vzduchu ako v kancelárií, máte možnosť pracovať aj s modernými technologickými zariadeniami a na rôznych miestach po celom Slovensku.

Čo presne robia geodeti?

Je, teda práca geodetov zaujímavá? Pre niekoho áno, pre iného naopak nie. Avšak okrem ideálneho rozdelenia práce, kedy pracujete v exteriéri, ale aj v interiéri a máte možnosť pracovať na rôznych miestach so špičkovými technológiami, netreba zabúdať na fakt, že táto práca si vyžaduje odborného a spoľahlivého človeka. Pracovná náplň, ktorú musia geodeti spĺňať zahŕňa totiž viacero dôležitých činností. Geodeti svojimi technickými znalosťami v podstate určujú, merajú a zobrazujú pozemky, trojrozmerné objekty, bodové polia a trasy. Okrem toho zhromažďujú a interpretujú informácie vzťahujúce sa k pozemkom a ďalším geografickým informáciám. Tieto informácie následne využívajú pre plánovanie a efektívnu správu pozemkov, morí a stavieb, ktoré sa na nich nachádzajú.

Geodeti sa okrem iného zaoberajú aj výskumom a výsledky ich práce sú využívané predovšetkým pre mapové podklady a pri spracovaní satelitných snímok. Častokrát spolupracujú aj s kartografmi a okrem výpočtov a meraní musia viesť detailnú dokumentáciu a presné spracovanie katastrálnych plánov. Pre rozvoj krajiny je potreba špičkových geodetov z SK Geodeti, ktorí ponúkajú kvalifikovaných odborníkov s dlhoročnými skúsenosťami a schopnosťou prispôsobiť sa najmodernejším trendom a požiadavkám na území celého Slovenska.

Mickiewiczova 2 81107 Bratislava I
tel.: +421911686666

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888