Granule pre psy musia zasýtiť aj zabezpečiť zdravý vývoj

Granule pre psy musia zasýtiť aj zabezpečiť zdravý vývoj

Granule pre psy sú pomerne diskutovanou témou. Keďže kamenné i online obchody sú preplnené rôznymi druhmi psej potravy, je dôležité naučiť sa medzi nimi rozlišovať, a tak zabezpečiť kvalitnú a výdatnú potravu pre vašich štvornohých zvieracích priateľov. Ako vybrať vhodné granule pre psy, ktoré ich nielen zasýtia, ale zároveň prispejú k zdravému vývoju a podpore kostí i kĺbov?

Vysoký podiel mäsa

Granule pre psy si žiadajú dôsledný výber. Tie najdrahšie nemusia byť pre vášho psíka vhodné, ak zložením nezodpovedajú jeho momentálnej vývojovej fáze, veku, telesným dispozíciám či aktivite. Psy s vysokou záťažou potrebujú viac živočíšnych proteínov, starší havkáči by mali obmedziť tuky, šteňatá si žiadajú granule pre psy s vyšším podielom mäsa a bielkovín. Pri výbere krmiva dbajte na zloženie. Najkvalitnejšie granule pre psy majú vysoký podiel skutočného mäsa (30 – 60 %), ako aj mäsového tuku a prírodných proteínov. Pozor na tzv. pridaný nasýtený tuk (bravčový, kurací), ktorý nie je prospešný. Pozitívne účinky majú granule pre psy obsahujúce nenásytené tuky, napr. z rýb. Zaujímajte sa aj o spôsob prípravy. Granule pre psy zvyknú byť extrudované alebo pečené v rúre. Obe pri výrobnom procese vo väčšom či menšom objeme často strácajú živiny a tie sa preto umelo pridávajú do krmiva. Najzdravšie sú granule pre psy lisované za studena. Počas výroby si zachovajú vitamíny, proteíny a iné prospešné látky.

Granule pre psy ideálne bez obilia

Niektoré granule pre psy obsahujú obilie. To síce nie je pre ne úplne škodlivé, ale havkáči ťažko trávia lepok. Dokonca v ich črevách môže zanechať čiastočky, ktoré zapríčinia hnačku či nadúvanie. Granule pre psy môžu viac uškodiť ako pomôcť, ak obsahujú tzv. kontroverzné zložky ako niektoré typy umelých konzervantov, farbivá, anorganické materiály (oxidy, sírany, uhličitany a i.) a ochucovadlá. Čím menej rastlinných zložiek obsahujú granule pre psy, tým lepšie. Vítané sú prírodné konzervanty, ovocie, zelenina či byliny. Prispievajú k dobrej imunite, dopĺňajú minerály, antioxidanty aj vitamíny a podporujú zdravý vývoj vášho miláčika. Granule pre psy majú mať vynikajúce chuťové vlastnosti, dobrú stráviteľnosť a vysoký obsah mäsa i prospešných látok. Granule pre psy musia zabezpečiť plnohodnotnú výživu chlpáča, ako aj podporu jeho kostí, kĺbov a v ideálnom prípade aj zdravej kože a srsti.

Spoločnosť NH-Trade, s. r. o. prostredníctvom e-shopu www.slovenskegranule.sk ponúka prírodné granule pre psy, maškrty, doplnky výživy a sušené pochúťky, ktoré sú vyrobené na Slovensku. Pre celú ponuku pozrite webovú stránku.

123 08203 Ličartovce
tel.: +421915622608

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888