Chystáte sa uzavrieť manželstvo? Notársky úrad vás navedie, čo s BSM

Chystáte sa uzavrieť manželstvo? Notársky úrad vás navedie, čo s BSM

Určite ste už počuli o bezpodielovom spoluvlastníctve manželov. Okrem iného má notársky úrad na starosti presne aj túto vec. Nikde inde nevybavíte rozšírenie alebo zúženie BSM, teda bezpodielového spoluvlastníctva manželov. Ide o nadobudnutie majetku po uzavretí manželstva. Formality sú dôležité a určite ich netreba podceňovať ani v tomto prípade. Prevencia je vždy dobrou voľbou. Čo všetko k BSM patrí, vám radi vysvetlíme.

Notársky úrad vám rád pomôže aj ohľadne BSM

Bezpodielové spoluvlastníctvo manželov, teda inak BSM je nadobudnutie majetku po uzavretí manželského zväzku. Avšak pozor, netýka sa to daru, dedičstva, reštitúcie a vecí, ktoré sa týkajú povolania len jednej osoby z manželov. Áno táto vec je síce citlivou témou a nepatrí veľmi k emocionálnemu hľadisku, ale bohužiaľ treba byť v živote obozretný a mať veci na poriadku. Práve vďaka notárskemu úradu si môžeme byť plne istí aj v menej príjemných a oficiálnych súčastiach života. Overovanie podpisov a kópií sú služby, ktoré sú poskytované vždy v úradných hodinách a nezaberú vám až tak veľa času. Pokiaľ vám ide o konkrétny majetok, ktorý výlučne spadá do BSM a chceli by ste ho nadobudnúť do vlastníctva, tak hovoríme práve o zúžení BSM. Ak, naopak potrebujete majetok, ktorý by ste radi pridali do BSM hovoríme o rozšírení BSM.

Pri BSM vám notársky úrad rád poskytne aj bonusové služby

Netreba sa báť, aj formalít. Jednoducho patria k našim životom, a to bezvýhradne. Dôvera je super, ale treba byť vždy o krok vpred. Notársky úrad je tu presne na to, aby vám poradil, pomohol a usmernil vás, čo v daných situáciách robiť či už počas úradných hodín alebo po dohovore s notárom v presne uvedenom čase a termíne. Nebojte sa toho. Samozrejme okrem bežných úkonov, akými sú napríklad overovanie podpisov či overovanie kópií vám dokáže notár spísať presnú kúpnu zmluvu, prípadne darovaciu zmluvu. Notár je pripravený v týchto prípadoch pri BSM vás aj zastupovať na katastri a ušetrí vám to čas. Nevrhajte sa bezhlavo do hypoték v partnerstve bez zväzku alebo do manželstva bez akéhokoľvek vysporiadania si majetku. Nemusí sa to vždy vyplatiť a vám to nezaberie takmer nič. Manželstvo a partnerstvo nie je žiadna obchodná zmluva, avšak nezabúdajte aj na to, že predísť zbytočným nevyriešeným situáciám sa dá ľahko a s pokojom.

U nás na notárskom úrade Bratislava u JUDr. Zuzany Grófikovej vám ponúkame profesionalitu a služby, ktoré sú v zmysle poriadku Notárskeho zákona. Neváhajte nás kontaktovať, sme pripravení vám podať príslušné poradenstvo, prípadne vám konkrétne pomôcť v rôznych otázkach.

Seberíniho 1 82103 Bratislava II
tel.: +421243634204

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888