Solárium – krásne opálenie bez škvarenia sa na slnku

Solárium – krásne opálenie bez škvarenia sa na slnku

Stačí navštíviť solárium a hnedá zdravo vyzerajúca pokožka nemusí byť – najmä v chladnejšom období – utópiou. Solárium síce úplne nenahradí slnko, avšak taktiež poskytne príjemné spojenie relaxácie, oddychu, regenerácie a nádherné opálenie. Aké má pozitívne účinky a v ktorých prípadoch jeho návštevu radšej odložiť na neskôr prezradí nasledujúci článok.

Solárium ako prospešná činnosť

Pre bronzovú pokožku nie je každý ochotný ležať na slnku niekoľko hodín. Ešteže máme solárium. Pôsobí relaxačne a viaceré zdroje uvádzajú, že pomáha prekonať depresiu i jarnú únavu, keďže pri opaľovaní sa do tela vyplavujú endorfíny. Solárium vďaka UV žiareniu stimuluje tvorbu hormónu šťastia, má upokojujúci účinok na nervovú sústavu a zlepšuje i funkciu svalstva. Je nápomocný pri jemnom zvýšení krvného obehu, úprave kvality krvi a aktivizovania bielych krviniek. Solárium v niektorých prípadoch odporúčajú aj kožní lekári, keďže pôsobenie UV žiarenia je účinné pri liečbe psoriázy a odstraňovaní akné. Najmä z zimnom období je solárium ideálnou náhradou za chýbajúce slnečné lúče, a tak poskytne príjemné osvieženie a nahriatie organizmu a zbaví telo únavy i stresu. A keď si koža zvykne na UV žiarenie, na ktorom solárium funguje, znižuje sa riziko jej neskoršieho spálenia v lete. Nie nadarmo sa pred dovolenkou pri mori odporúča získať opaľovací základ v soláriu.

Solárium žiada dodržiavanie pravidiel

Solárium na vás počká a preto ešte pred jeho návštevou zistite svoj typ kože. Typ I. je najcitlivejší, tzv. keltský a ide o osoby s veľmi svetlou pokožkou. Typ IV. je najodolnejší a majú ho ľudia s hnedou, resp. olivovou kožou, ktorá je odolná voči slnečnému spáleniu. Solárium sa neznáša s parfumami, dezodorantmi a make-upom, preto ich neaplikujte na kožu pri solárkovom opálení. Rozhodne používajte kvalitnú solárnu kozmetiku a počas pobytu v soláriu majte nasadené chrániče oči. Taktiež je vhodné dodržiavanie časových rozostupov medzi jednotlivými opaľovacími kúrami. Aj vďaka týmto pravidlám sa solárium stane partnerom na ceste ku krásnemu bronzovému telu.

Kedy solárium presunúť na iný termín?

Úrad verejného zdravotníctva SR radí, aby ste solárium vynechali, ak máte teplotu, alergiu na slnečné žiarenie, akúkoľvek infekčnú chorobu, bledý typ pokožky s rozmnoženými pigmentovými materskými znamienkami, veľký počet névov, čerstvé a chronické jazvy, akútne a chronické poškodenie kože, choroby zraku, ste tehotná alebo po operácii očných šošoviek či užívate antibiotiká. V týchto prípadoch presuňte solárium na iný termín.

Ak hľadáte spojenie luxusu, kvalitných služieb a profesionálneho poradenstva v oblasti opálenia, navštívte solárium Luxury Sun v Seredi.

Vinárska 129/22 92601 Sereď
tel.: +421950737737

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888