Plastové okná – ich výhody a nevýhody

Plastové okná – ich výhody a nevýhody

Potrebujete nové okná ale neviete sa rozhodnúť, ktorý typ okien je ten pravý? Vyskúšajte plastové okná, ktoré so sebou prinášajú množstvo výhod a tešia sa čoraz väčšej popularite. V tomto článku vám ponúkame výhody i nevýhody plastových okien, ktorých zhodnotenie vám môže pomôcť rozhodnúť sa, aký typ okien je najlepší pre vaše bývanie. Čítajte ďalej.



Výhody plastových okien


Plastové okná sú pravdepodobne tým najobľúbenejším a najvyhľadávanejším typom okien v Západnej Európe. Popularite sa plastové okná tešia najmä vďaka ich perfektným vlastnostiam. Spomedzi všetkých typov okien majú plastové okná najlepšie tesniace a izolačné vlastnosti z hľadiska tepla a zvuku.
Okrem toho sú ľahké na údržbu a zároveň dosahujú pomerne dlhú životnosť. Taktiež sú odolné voči poveternostným či mechanickým vplyvom. Ich najzásadnejšou výhodou je priaznivá cena a teda cenová dostupnosť pre každého. Plastové okná i plastové dvere sú dnes dostupné v širokom spektre farieb tak, že si vyberie naozaj každý. Či už preferujete červenú, modrú alebo klasickú bielu. Na svoje si prídu tiež milovníci dreva, ktorí preferujú ekonomicky výhodnejšiu variantu. Plastové okná sú dnes na trhu dostupné v imitácií dubu, borovice, orecha či mahagónu.


Plastové okná alebo drevené?


Rozhodujete sa medzi plastovými alebo drevenými oknami a neviete sa rozhodnúť? Ako to už býva, každá minca má dve strany – a preto má všetko svoje výhody i nevýhody. Oproti plastovým oknám sú drevené okná ekologickejšou voľbou, ktorá je finančne nákladnejšia, ale zároveň dlhotrvácna. Drevené okná sa totiž vyznačujú naozaj dlhou životnosťou.
Okrem toho nádherne vynikne pravý drevený vzor, takže drevené okná pôsobia estetickejšie. Ak ste milovníci dreva, prírody a ekologickejšieho spôsobu života, drevené okná sú pravdepodobne vhodnejšou voľbou. Oproti plastovým oknám sú však omnoho drahšie a zároveň náročnejšie na údržbu. Je tiež nutné ich pravidelne ošetrovať lakom alebo olejom niekoľkokrát do roka. Ak teda hľadáte praktickú a lacnejšiu variantu, určite siahnite skôr po plastových oknách.


U nás v RP Plast nájdete široký výber plastových okien či plastových dverí vyrobených z kvalitných materiálov od renomovaných značiek Salamander či Aluplast. Ak rozmýšľate nad výberom tých najvhodnejších plastových okien, prezrite si našu ponuku.

Lotyšská 5183 /40 82106 Bratislava
tel.: +421903404480

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888