Kremácia domácich miláčikov - ako sa dôstojne rozlúčiť so zvieratkom

Kremácia domácich miláčikov - ako sa dôstojne rozlúčiť so zvieratkom

Na smrť nášho domáceho zvieratka málokedy myslíme pokiaľ mu zdravie dobre slúži. Kremácia domácich miláčikov nie je v našom zornom poli, kým nepríde na najhoršie. Tento rituál však pomáha uzatvárať kapitolu krásneho spolunažívania so zvieratkom dôstojným a citlivým spôsobom. Spôsob a postupy rozlúčky s domácim miláčikom je podobný tomu ľudskému, akurát sa o ňom málo vie.

Keď to príde

Ak sa stalo to najhoršie, žiaľ ešte sa to celé neskončilo. Na to ako naložiť ďalej so zvieratkom je viacero možností. Oproti kafilérii z toho vychádza kremácia domácich miláčikov dôstojne a citlivo. Jedným zo zariadení, ktoré sa venujú rozlúčkam s domácimi miláčikmi je krematórium PETHEAVEN v krásnom a tichom prostredí na Záhorí.

Posledná rozlúčka

Rozlúčku netreba podceňovať, zvieratká by nemali končiť na nevhodných miestach, kde by kontaminovali životné prostredie. Pochovávanie na vlastnom dvore tiež podlieha určitým podmienkam, aby k niečomu takému neprišlo. Na záhrade treba dodržať hĺbku hrobu do jedného metra, 2 metre od susedného pozemku, 5 metrov od obydlia a 500 metrov od vodného toku. Pri kremácii domácich miláčikov sa od týchto nepríjemností ušetríte.

Kremácia domácich miláčikov

Kremácia domácich miláčikov sa dohaduje telefonicky. Majiteľ môže požiadať prevádzku o prevoz alebo môže zvieratko priniesť sám. Krematórium, podobne ako to ľudské, zastrešuje všetky potrebné pohrebné náležitosti. Ponúka urny a urničky rôznych materiálov a zhotovení. Vybrať sa dá medzi mosadznými, keramickými, sklenenými či bio urnami. Vyrábajú sa tiež plastiky z dreva a betónu s urničkou, na ktoré sa dá preniesť odtlačok labky zvieratka, vygravírovať meno a podobne.

Priebeh

Kremácia domácich miláčikov prebieha priamo v krematóriu. Majiteľ si môže požiadať o rozlúčku v pietnej miestnosti, kvetinovú výzdobu, sprievodnú hudbu podľa vlastného výberu či natočenie začiatku kremácie na video záznam. Majiteľ si okrem urničky môže vybrať rôzne spomienkové doplnky. Vyrábajú sa prívesky s odtlačkom labky zvieratka alebo dekoratívne spracovaným kúskom jeho popola. Zákazková výroba dokáže z popola v kombinácii so sklom či drahými vytvoriť ozajné kúsky umenia, ktoré unikátnym spôsobom odkazujú na domáce zvieratko. Všetko sa odvíja od predstáv majiteľa.

Čo potom

Rozlúčky sú vždy bolestné. Dá sa im čeliť rôznymi spôsobmi. Kremácia domácich miláčikov je dôstojným a citlivým spôsobom, ako túto kapitolu v sebe uzavrieť. Či už sa majiteľ rozhodne pre klasickú urničku, drevenú plastiku či unikát zo zákazkovej výroby je na ňom. Môže si ju odložiť niekde na záhrade alebo priamo doma na poličku. Smútenie môže trvať dlhšie, niekedy jeho sila môže prekvapiť, ale tým si treba prejsť, ono sa to časom prelieči.


Jablonové 496 90054 Jablonové
tel.: +421911717631

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888