Aké poľovnícke potreby by mal mať so sebou poľovník na úspešnom love?

Aké poľovnícke potreby by mal mať so sebou poľovník na úspešnom love?

Poľovačka je pre poľovníka vždy malou veľkou udalosťou. Tento nepísaný sviatok je predsa cesta za dobrodružstvom spolu s ostatnými priateľmi lovu, na ktorú chce byť každý poľovník dobre pripravený. Aké poľovnícke potreby sú základom k dobrej poľovačke bez nepríjemností? Je to síce najmä o výzbroji, ale aj o vhodnom oblečení či poľovníckych doplnkoch.

Posiedka alebo spoločný lov?

Pri výbere vhodného oblečenia sa ako prvá tisne otázka, či nás čaká spoločný lov alebo posiedka. Obe udalosti si vyžadujú odlišný prístup a poľovnícke potreby. Zatiaľ, čo na posiedke potrebujeme byť nenápadný (a s krížami v teple!), na spoločnej poľovačke nezabúdame na ochranné reflexné prvky a kvalitnú pohodlnú obuv. Výber oblečenia samozrejme tiež ovplyvňuje ročné obdobie a aktuálne počasie.

Oblečenie je základ

Vhodne zvolené oblečenie je základom aj pre poľovačku, hoci sa to na prvý dojem tak nemusí zdať. Potom môžeme pomýšľať aj na ďalšie poľovnícke potreby. Nie je nič nepríjemnejšie ako sa vrátiť z poľovačky s dotlačenými nohami od topánok, či ubolenými krížami od zimy. Ak spomíname kríže, výber termobielizne pred klasickým tielkom bude určite tou lepšou voľbou. Dnešná termobielizeň vyrobená zo špeciálnych materiálov udrží telo v suchu a teple.

Výber podľa počasia

Zvršky oblečenia by mali byť pohodlné, nenápadné, teplé a odolné proti vode či poveternostným podmienkam. Oblečenie prispôsobujeme počasiu. Kvalitné oblečenie ponúkajú napríklad francúzske značky Percussion a Verney Carron, ktoré sa výhradne orientujú na poľovnícke potreby.

Pohodlnná obuv

Kvalitná obuv je stále podceňovaná, hoci dnes je na výber široký sortiment pohodlných topánok na takmer každú príležitosť, poľovačky nevynímajúc. Klasikou na trhu je HUNTER, značka s niekoľkoročnou tradíciou, no trh ponúka aj množstvo ďalších kvalitných topánok na lesné pochôdzky.

Poľovnícke potreby

Poľovnícke potreby spoločnosti Sagitarius so sídlom v Trnave ponúka aj mnoho doplnkov, ktoré poľovník na ceste za dobrodružstvom potrebuje. Batohy, puzdrá, plašiče na zvery, fotopasce, ďalekohľady či svietidlá rôznych druhov a množstvo ďalších drobností výbavy každého poľovníka.

Zbrane a strelivo

Tím oddaných poľovníkov spoločnosti Sagitarius vám všetky otázky na zbrane a strelivo či čistenie zbraní zodpovie na profesionálnej úrovni. Viac informácií o ponúkanom sortimente nájdete na internetovej stránke spoločnosti.

Poľovnícke potreby dnes myslia na všetky situácie aj príležitosti počas lovu. Stačí byť dobre pripravený a dobrodružstvo príde samo.

Hlavná 42 /22 91701 Trnava
tel.: +421335516624

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888