Ktoré turistické potreby patria na každú túru

Ktoré turistické potreby patria na každú túru

Okrem určenia trasy a cieľa sú kvalitné turistické potreby základom úspešného výletu do prírody. Primeraná obuv, oblečenie, batoh, slnečné okuliare, mobil, hodinky, ale aj mapa, lekárnička, kompas a buzola. V prípade prenocovania predstavuje základ pevný stan, spacák, karimatka a osvetlenie. Dobrá čelovka je vtedy na nezaplatenie. Medzi samozrejmé turistické potreby patrí jedlo, pitie a doklady.

Turistické potreby, bez ktorých sa nezaobídete

Každá túra predpokladá turistické potreby ako mapu (v tlačenej verzii aj stiahnutú či sfotenú v telefóne), GPS, príp. mobilnú aplikáciu. Na výlety sa odporúča aj kompas a buzola. Turistické potreby majú obsahovať i lekárničku so základnými potrebami pre prvú pomoc ako dezinfekcia, obväzy, náplasť, rúško, lieky proti bolesti, pinzetu, nožničky či gumové rukavice. Nezabudnite na lieky, ktoré pravidelne užívate. Vhodné turistické potreby na nocovanie v prírode zabránia tomu, aby vás nepríjemne prekvapilo počasie. Základ prestavuje kvalitný stan, spacák, karimatka a osvetlenie. Dobrá čelovka je v takých prípadoch na nezaplatenie. Samozrejmé turistické potreby zahŕňajú jedlo (voľte také, ktoré zbytočne nezaťaží vaše trávenie) a vodu, ako aj doklady (najmä občiansky preukaz a preukaz poistenca) i peniaze (žiadna prehnaná hotovosť).

Turistické potreby ako základ túry

Povinné turistické potreby, ktoré by nemali chýbať vo výbave každého turistu bez ohľadu na terén, náročnosť či fyzickú kondičku, by mali zahŕňať aj kvalitné pokrývky hlavy a oblečenie. Odporúča sa viacero tenkých vrstiev z logického dôvodu – aby ste si jednu mohli vyzliecť, ak sa oteplí a ak sa zhorší počasie, tak si ju opäť môžete obliecť a byť v teple. Povinné turistické potreby zahŕňajú i kvalitnú obuv a ponožky. Dôležitá je pevnosť (obuv je označená písmenami podľa náročnosti terénu) a správna veľkosť. Medzi špičkou a prstami na nohe by malo byť trošku miesta, aby topánka netlačila pri zostupovaní. Medzi turistické potreby určite patrí aj batoh. Dôležité je, aby bol dostatočne vystužený a priedušný v chrbtovej časti, s nastaviteľným bedrovým pásom a hrudným popruhom, ktoré pomôžu k rovnomernému rozloženiu váhy. Turistické potreby rozhodne zahrňujú i hodinky (mobil nestačí – ak sa vybije, ako zistíte čas?), multifunkčnú šatku, slnečné okuliare, opaľovací krém a prvotriedne lezecké vybavenie, ak neplánujete len pešiu túru. Byť dobre pripravený znamená kompromis medzi potrebnou výbavou a jej čo najnižšou hmotnosťou.

Kvalitné tábornícke a turistické potreby ponúka ARMYTOP, s. r. o., a to online na e-shope alebo v kamennej predajni v Bratislave. Zastavte sa aj, ak hľadáte uniformy, maskáčové oblečenie či rôzne armádne produkty.

Ivana Bukovčana 6123/22 84108 Bratislava IV
tel.: +421948335876

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888