Aké požiadavky kvality musí spĺňať poľovnícke a turistické oblečenie

Aké požiadavky kvality musí spĺňať poľovnícke a turistické oblečenie

Poľovnícke a turistické oblečenie sa skladá z viacerých vrstiev, z ktorých by ste ani jednu nemali podceniť, kým spodná vrstva pomáha udržiavať teplotu tela, vrchná vás chráni pre prípadnými nepriaznivými vplyvmi počasia. Či už ide o nepriaznivé počasie, alebo náročný terén, ako napríklad hory a štíty, kde sa počasie môže zmeniť z priebehu pár hodín, mali by ste mať istotu, že vaše oblečenie vás zahreje a ochráni.

Poľovnícke a turistické oblečenie vyberajte podľa účelu budúceho využitia

Možno ste sa aj vy niekedy zamýšľali nad tým, aké by mali byť správne vlastnosti poľovníckeho a turistického oblečenia. Najvhodnejšiu odpoveď, samozrejme, nájdete u špecializovaných predajcov, ktorí vám dokážu poradiť s výberom vhodného oblečenia na každú príležitosť. Iné oblečenie vám bude vyhovovať na dlhé túry, náročné poľovačky alebo na občasné prechádzky v lese či zriedkavé pozorovanie prírody. Pri výbere by ste mali starostlivo zvážiť, ako budete oblečenie využívať. Ak plánujete len ľahkú túru s partiou kolegov z práce na upevnenie kolektívu, asi by bolo zbytočné kupovať si kompletnú turistickú výbavu, ak však viete, že sa turistike budete venovať dlhodobo či plánujete náročnejšie a dlhšie výstupy, kvalitné a funkčné oblečenie by malo byť samozrejmosťou.

Ako si vybrať turistickú či poľovnícku bundu?

Poľovnícke a turistické bundy sa vyznačujú špecifickými vlastnosťami, ktoré sú navrhnuté presne podľa potreby pre tieto činnosti. Nebolo by práve ideálnym riešením, vybrať sa na poľovačku počas chladných mesiacov vo farebnej lyžiarskej vetrovke. Pravdepodobne by ste zver okamžite vyplašili a pri dlhšom pohybe po lese by vám bunda začala byť ťažká či príliš teplá a neprispôsobivá vzhľadom k niektorým pohybom. Pri výbere poľovníckej bundy sa odporúčajú najmä kamuflážne farby a materiály, ktoré sú v lese nenápadné a zároveň sú ľahko kombinovateľné k iným kusom poľovníckeho oblečenia.

Kvalitná a funkčná poľovnícka bunda by mala obsahovať aj niekoľko vreciek, do ktorých si poľovník môže vložiť rôzne doplnky či iné nástroje, a mať ich tak stále po ruke. Zabúdať by sa nemalo ani na správne umiestnenie reflexných prvkov, ktoré oceníte najmä za zníženej viditeľnosti či počas skorých ranných a neskorých večerných hodín.

V našej predajni INTERLES SLOVAKIA nájdete poľovnícke a turistické oblečenie, obuv a doplnky či iné potreby od svetových značiek pre poľovníkov, lesníkov, všetkých druhov turistov a ostatných milovníkov prírody. U nás nájdete kvalitné a funkčné vybavenie do lesa so zárukou špičkovej kvality a výhodnej ceny. Je pre nás prioritou ponúkať kvalitné produkty, s ktorými budete spokojní a vydržia vám niekoľko rokov. V prípade akýchkoľvek otázok nás môžete kedykoľvek kontaktovať.

Tatranská cesta 5236 03401 Ružomberok
tel.: +421910782444

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888