Pokládka zámkovej dlažby – rady a tipy od odborníkov

Pokládka zámkovej dlažby – rady a tipy od odborníkov

Pokládka zámkovej dlažby je činnosť, ktorú niektorí zvládnu sami a iní si na to prizvú odborníkov. V tomto článku sme stavili na názory a rady oprávnených, a to tých, ktorí pokládku zámkovej dlažby realizujú odborne. Prečítajte si, aké rady nám na tému pokládka zámkovej dlažby poskytli majstri.

Pokládka zámkovej dlažby – na čo si dať pozor pri výbere materiálov?

Pokládka zámkovej dlažby je činnosť, ktorá bude zrealizovaná kvalitne iba vtedy, ak sa bude niesť ruka v ruke s kvalitnými materiálmi a bude zrealizovaná majstrami, ktorí túto činnosť vedia vykonávať. Ako si správne vybrať materiály na pokládku?

Na trhu je množstvo druhov materiálov, ktoré sa líšia farbou, zložením, veľkosťou a ďalšími inými vlastnosťami. Pri výbere dokonalého typu dlažobných kociek treba vždy dbať na to, na aký typ povrchu sa najlepšie hodia a aký je ich účel. Najdôležitejšie faktory pri výbere dlažby sú hrúbka, veľkosť a v neposlednom rade estetické hodnoty. Čo sa hrúbky týka, taká dlažobná kocka s hrúbkou 4-5 cm je ideálna na chodníky alebo cestičky. Na vytvorenie príjazdovej cesty pre autá je lepšie zvoliť dlažobnú kocku hrubú 6 cm. Ak plánujete vytvoriť príjazdovú cestu pre nákladné autá alebo iné viactonové zariadenia, je lepšie zvoliť kocky s hrúbkou 8 alebo 10 cm. Veľkosť kociek je taktiež veľmi dôležitým aspektom pri výbere. Menšie kocky sú menej odolné voči záťaži, preto sa na miestach, kde parkujú vozidlá alebo je hustá premávka ťažšej techniky oplatí zvoliť väčší rozmer. Tiež sa oplatí prihliadať aj na estetické hodnoty. Majstri, pre ktorých je pokládka zámkovej dlažby takmer dennou činnosťou radia, že farby kociek by mali ladiť s okolím, preto je najlepšie ich vybrať na základe farby fasády alebo strechy budovy. Pri veľkých plochách môžete zvážiť vytváranie vzorov z kociek a kombinovanie mnohých prvkov, čo značne spestrí povrch. 

Najčastejšie chyby pri pokládke zámkovej dlažby

Pokládka zámkovej dlažby si vyžaduje veľa sústredenia. Takúto dôležitú investíciu je dobré naplánovať vopred, aby ste neurobili jednu zo základných chýb, ako napríklad šetrenie a výber najlacnejších materiálov alebo konanie na vlastnú päsť, zle pripravený podklad pod kocky či nesprávne profilovanie plochy.

Aby ste si ušetrili nervy, dodatočné náklady a zbytočne vynaloženú energiu, je lepšie investovať do vhodných špecialistov a materiálov od overeného výrobcu. Prepojenie spomínaných aspektov sa odzrkadlí na kvalitne upravenej príjazdovej ceste, cestičke či parkovisku, ktoré vám bude slúžiť roky. Zverte činnosť, akou je pokládka zámkovej dlažby a mnohé ďalšie stavebné činnosti do našich rúk. Spoločnosť Stavebné práce Kovostav pre vás zabezpečí kompletné rekonštrukčné práce interiéru, aj exteriéru bytov a rodinných domov. Naše služby zabezpečujeme v rámci Bratislavy a širokého okolia ako i v rámci Maďarska a Rakúska. Kontaktujte nás ešte dnes.

Nejedlého 12 84102 Bratislava IV
tel.: +421940537093

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888