Pokládka zámkovej dlažby: Spoznajte jej najväčšie výhody

Pokládka zámkovej dlažby: Spoznajte jej najväčšie výhody

Väčšina z nás venuje dizajnu svojej príjazdovej cesty len málo pozornosti. Pokládka zámkovej dlažby na vašu príjazdovú cestu alebo iné vonkajšie priestory môže mať obrovský vplyv na dizajn a celkový dojem z vášho domu. Okrem toho ponúka dlhý zoznam výhod, ktoré presahujú samotný vzhľad. V tomto článku si o nich povieme a možno si zamilujete zámkovú dlažbu aj vy.

Pokládka zámkovej dlažby je rýchla a jednoduchá

Jednou z najväčších výhod, ktorá pokládka zámkovej dlažby ponúka, je proces inštalácie. Tým sa odlišuje od možností, ako je asfalt, sypaný piesok, štrk alebo liaty betón. Často musíte čakať niekoľko dní, kým betónové či asfaltové cesty úplne vyschnú. Na druhej strane, zámkovú dlažbu v závislosti od veľkosti plochy môžete nainštalovať v priebehu jedného či dvoch dní. Po dlažobných kockách môžete tiež hneď začať jazdiť a chodiť. Proces inštalácie zámkovej dlažby je taktiež pomerne jednoduchý. Napriek tomu ale odporúčame, aby ste si najali len licencovaných dodávateľov, ktorí majú špeciálne technické školenie na inštaláciu zámkovej dlažby.

Ak je časť príjazdovej cesty z betónu alebo asfaltu poškodená či popraskaná, môže byť ťažké ju opraviť. Pokiaľ sa však rozhodnete pre zámkovú dlažbu, tá sa dá v prípade poškodenia pomerne ľahko odstrániť alebo vymeniť. Pomocou plochého páčidla sa dlažba uvoľní zo všetkých uhlov, až kým nevyskočí. Potom sa pod ňu nasype čerstvý betón s pieskom a vloží sa nová dlažba. Kvôli tomu je pokládka zámkovej dlažby tak lákavým riešením pre množstvo ľudí.

Spoznajte dôvody, ktoré vás presvedčia k pokládke zámkovej dlažby

Vysoké výdavky či zmeny v exteriéri domu nerobíte často, preto by mal byť systém vašej dlažby odolný. Práve pokládka zámkovej dlažby vám s tým pomôže. Zámková dlažba má totiž naozaj dlhú životnosť. Ak sa o ňu staráte zodpovedne, môže bez problémov vydržať aj desiatky rokov. So starostlivosťou vám pomôže ochranný tmel, ktorý pomáha predchádzať zmene farby a odlamovaniu. Zámkovú dlažbu možno tiež pokryť vysokoúčinným polymérovým pieskom. Ten sa usadzuje medzi drobnými trhlinami a v priestore medzi jednotlivými dlažbami a zabraňuje tak poškodeniu, rastu buriny a dokonca aj erózii.

V závislosti od materiálu dlažby, ktorý si vyberiete, si príjazdová cesta zo zámkovej dlažby alebo plocha terasy nevyžaduje takmer žiadnu údržbu. Preto je pokládka zámkovej dlažby tak výhodná. Jediná bežná údržba, ktorá sa vyžaduje, je občasné použitie tmelu na predĺženie životnosti dlažby. 

Pokiaľ vás zámková dlažba oslovila, Radoslav Kutnár vám s jej inštaláciou ochotne pomôže.

366 01353 Petrovice
tel.: +421950897237

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888