Rolovacie brány a sekčné brány – ich výhody a nevýhody

Rolovacie brány a sekčné brány – ich výhody a nevýhody

Rolovacie brány a sekčné brány sú typmi brán, ktoré je možné použiť v existujúcich aj nových budovách a patria k najobľúbenejším spomedzi garážových brán. Pozostávajú z hliníkových profilov vyplnených polyuretánovou penou. Vďaka širokej škále farieb majú tieto brány okrem praktického využitia aj skvelý dekoratívny prínos. Dokonale sa hodia k budovám v modernom aj tradičnom štýle.

Rolovacie brány a sekčné brány - ich charakteristika

Rolovacie brány sú ideálnou voľbou pre ľudí, ktorí neradi plytvajú priestorom v garáži aj mimo nej. Zaberajú veľmi málo miesta, čo vedie k úspore veľmi veľkej plochy. Ako teda fungujú rolovacie brány? Princíp spočíva v tom, že v momente, keď sa brána zdvihne, jej pancier sa navinie na hnací hriadeľ. Rolovacie brány sú poháňané elektrickým pohonom, ktorý zvyšuje úroveň komfortu ich používania. Tento typ brány možno nainštalovať vo vnútri, ale aj mimo garáže.

Sekčné garážové brány sa dajú montovať iba v vnútri garáže. Neodporúčame ich však použiť v malých garážach, pretože tento typ brán potrebuje určitý priestor na umiestnenie otvorenej brány. Výhodou sekčných brán je fakt, že nepotrebujeme mať pred garážou veľa miesta. Delíme ich na stropné sekčné brány a bočné sekčné brány, z ktorých sú obľúbenejšie stropné brány. Stropné brány pozostávajú z krídla, ktoré je tvorené niekoľkými segmentmi. Tie sú spojené závesmi a zabezpečené tesnením. Bočné sekčné brány sú charakteristické zvislou polohou segmentov, ktoré pri otvorení presahujú jednu zo stien garáže. Vodiace lišty sú namontované na strope a podlahe garáže, nie na bokoch. 

Moderný a odolný vzhľad rolovacích a sekčných brán

Vďaka širokej škále farieb sú rolovacie brány a sekčné brány dokonalým dekoračným prvkom, ladiacim so vzhľadom stavby. Okrem estetickej funkcie zabezpečujú ochranu objektu. Prvky systémov sú vyrobené z kvalitného plechu a vyznačujú sa zvýšenou odolnosťou proti oderu a poveternostným vplyvom.

Dreve môžu obsahovať zasklené profily, ktoré im dodajú nielen nadčasový vzhľad, ale zároveň zabezpečia dodatočné presvetlenie interiéru garáže. Stojí za zmienku, že pri rolovacích garážových bránach je extrémny spodný profil vybavený gumovým tesnením priliehajúcim k podlahe, čo poskytuje dodatočné tesnenie. Okrem toho sú hliníkové vodidlá pripevnené k bočným okrajom otvoru vybavené kefovým tesnením. Nielen tesnenie brán, ale aj súčiniteľ U, ktorý určuje mieru prestupu tepla, je významným faktorom pri výbere brán. Čím nižšia je hodnota U, tým nižší je stupeň prestupu tepla. Na hodnotu U má vplyv aj spôsob upevnenia spojov medzi výplňami krídla dverí a tesnosť rámu. V tomto prípade zohráva dôležitú úlohu nielen kvalitné tesnenie, ale aj správna montáž brány do otvoru garáže.

Spoločnosť ELBA, a.s. sa venuje výrobe a montáži garážových, priemyselných a plotových brán. Naše brány sú špecifické perfektne funkčným tesniacim systémom, silnou mechanikou, stabilným pohonom, optimálnymi vlastnosťami chodu brány a antikoróznymi vlastnosťami. Rolovacie brány značky ELBA nie sú náročné na údržbu, sú spoľahlivé, bezpečné a majú dlhú životnosť. Neváhajte nás kontaktovať - radi vám poskytneme odborné poradenstvo pri výbere vhodnej brány.

Československej armády 264 /58 96701 Kremnica
tel.: +421456742544

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888