Izolácie striech v starých budovách

Izolácie striech v starých budovách


Izolácie striech v starých budovách sú vykonávané z dôvodu, že sa tieto objekty vyznačujú vysokou priepustnosťou vzduchu medzi vnútornou a vonkajšou časťou budovy. To všetko súvisí s problémom udržania teploty vo vnútri týchto domov. Priepustnosť však nie je jediný problém, s ktorým sa môžeme stretnúť pri bývaní v starších domoch. Prečo sa oplatí izolovať strechy v starých budovách? Prečítate v článku.

Nevyhnutnosť izolácie starých striech

V minulosti sa domy stavali prevažne z dreva. Bol to ľahko dostupný a lacný materiál. Drevo však „dýcha“, čo znamená, že má tendenciu rýchlo sa zahriať a rovnako rýchlo aj vychladnúť. A práve preto sa budovy z dreva ľahko vykurujú, ale aj rýchlo vychladnú. Staré budovy postavené z tehál predstavujú objekty, ktoré majú väčšiu akumuláciu keramických stien a tá spôsobuje, že tak rýchlo nevychladnú. Nezrealizovanie izolácie u týchto stavieb vedie k tomu, že náklady na vykurovanie nie sú oveľa nižšie, ako pri drevostavbách. Preto je dôležité vykonanie izolácie strechy.

Ak nemá strecha domu žiadnu izoláciu znamená to, že údržba takéhoto objektu nikdy nebude lacná. Správne zrealizovanie izolácie strechy v starej budove zabezpečí udržanie tepla unikajúceho zhora a tým zníži množstvo vynaložené na palivo.

Strešné izolačné materiály

Tepelnoizolačný materiál je navrhnutý tak, aby čo najefektívnejšie znižoval úniky tepla z objektu. Preto najdôležitejším parametrom pri výbere izolácie je súčiniteľ tepelnej vodivosti λ [W / (mK)].

Súčasné materiály využívané pri izolácii predstavujú bezpečný a ekologický spôsob, pretože sú zvyčajne nehorľavé a z 80 % vyrobené z recyklovaných materiálov. Okrem toho ich zloženie zaisťuje, že do nimi izolovanej strechy sa nedostanú kuny a hlodavce. Tieto materiály tiež zabezpečujú odhlučnenie. Izoláciou sa zníži hluk prichádzajúci zvonku, čím sa interiér starej budovy stane tichším. Je to tiež spôsob, ako tlmiť zvuk zrážok dopadajúcich na strechu, ktoré často bránia dobrému spánku.

Izolácia vykonaná profesionálnou firmou

Výber kvalitných izolačných materiálov nestačí. Nemenej dôležitú úlohu zohráva správna, odborná montáž, ktorá ovplyvňuje mnohé aspekty pohodlia domova. Dobre namontovaný zatepľovací systém musí strechu „obaliť“ ako perina – bez akýchkoľvek medzier, s veľkou starostlivosťou, aby bola zachovaná kontinuita izolácie všetkých častí.

Dajte si záležať pri výbere spoločnosti pre izoláciu strechy. Neriaďte sa len cenou práce, ale aj referenciami od zákazníkov, ktorým spoločnosť izoláciu vykonala. Taktiež zistite, koľko rokov daná firma realizuje izolácie, pretože prax a skúsenosti sú v tomto odbore priam žiadané. Pri výbere tiež dbajte na preukázanie odbornosti certifikátmi a na poskytovanú záruku na vykonanú prácu.

Ak hľadáte spoločnosť, ktorá vykonáva izolácie odborne a na profesionálnej úrovni, spoločnosť Michal Pigula je správnym výberom. Naša spoločnosť sa realizuje v oblasti fúkaných izolácií, poskytujeme poradenstvo, pracujeme celoročne a využívame najkvalitnejšie materiály. Neváhajte nás kontaktovať a dohodnite si s nami termín!

479 08201 Kendice
tel.: +421915962407

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888