Pretláčanie pod komunikáciami zjednoduší zavádzanie inžinierskych sietí

Pretláčanie pod komunikáciami zjednoduší zavádzanie inžinierskych sietí

Rozkopané cesty a chodníky počas výstavby alebo rekonštrukcie sú veľkou otravou. Pretláčanie pod komunikáciami je moderným spôsobom stavebných prác, ktoré výrazne zjednodušuje fungovanie obyvateľov v rozostavaných oblastiach. Inžinierske alebo iné siete pomocou tejto metódy potiahnete bez toho, aby ste obmedzovali prevádzku. Ďalšou veľkou výhodou je rýchlosť tejto metódy.

S pretláčaním pod komunikáciami si poradíte s akoukoľvek infraštruktúrou

Pretláčanie pod komunikáciami zjednodušuje prácu súkromných osôb aj inštitúcií. Predstavte si, že máte krásny záhon, ale potrebujete tadiaľ zaviesť nové vodovodné potrubie. Namiesto zničenia celej záhradky použijete pretláčanie pod komunikáciami, ktoré prevŕtava diery o šírke 0,80 až 250 mm. Dostane sa takto pod cestu, chodník, môžete ním zájsť pod dlažbu, ale aj zarastené plochy. Vďaka tomu nehrozí žiadna uzávera, čo ľuďom uľahčuje každodenné fungovanie.

Mikrotunel na rôzne typy sietí

Táto stavebná metóda sa prevádzkuje formou horizontálneho vŕtania. Pretláčanie pod komunikáciami taktiež nazývajú krtkovanie či mikrotunelovanie. Podľa presne stanovených výpočtov sa podvŕta označená plocha a pripraví sa tak priestor pre káble či potrubia. Veľmi jednoducho takto vyriešite inžinierske siete, prostredníctvom ktorých ľahšie zavediete či vymeníte plyn, elektrinu, vodu, telekomunikačné káble alebo odpady.

Pretláčanie pod komunikáciou šetrí čas a peniaze

Najväčšou výhodou pretláčania pod komunikáciami je šetrné správanie k priestoru. Naruší sa len minimálna plocha, takže stavebný zásah takmer nevidieť. Druhým benefitom je úspora času. Keďže nepotrebujete vykopať hlboké jamy, tak to urobíte podstatne rýchlejšie. Väčšina zákaziek sa vyrieši v priebehu jedného dňa. Treťou a najlepšou výhodou sú nižšie náklady. Pretláčať sa bude pod komunikáciou, takže zostane neporušená a nebude potrebné investovať do jej obnovy.

Poradí si aj so zle prístupným miestom

Metódu pretláčania pod komunikáciami môžete využiť aj v ťažko prístupných terénoch. Pomocou nej urobíte mikrotunel na úzkom mieste, do tvrdej kamenistej pôdy i na komplikovane riešenom pozemku. Vďaka tomu ho využijete aj pri zavádzaní kanalizačných a vodných prípojok.

Firma KEbag s.r.o. pracuje v oblasti stavebníctva od roku 2018. Medzi našimi službami nájdete pretláčanie pod komunikáciami, zemné práce, zavádzanie kanalizačných prípojok, ale aj búranie budov. Pri práci používame najlepšiu techniku a prístroje. Odvádzame spoľahlivé výkony a s kvalitou a rýchlosťou našich služieb bolo spokojných veľa zákazníkov.


589 92503 Horné Saliby
tel.: +421915175372

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888