Čo sú búracie a demolačné práce?

Čo sú búracie a demolačné práce?

Pri búracích prácach dochádza z rozrušeniu, rozpojeniu, demolácii alebo demontáži celej konštrukcie stavby alebo jej časti, ktorá je nosná alebo súvisí s celistvosťou stavby. Časti existujúceho objektu môžu byť poškodené, často je nevyhovujúca vnútorná dispozícia domu, pretože nespĺňa požiadavky moderného bývania a tak hneď po kúpe a vyprataní staršieho domu príde na rad búranie.

Búracie a demolačné práce – poznáte rozdiel medzi nimi?

Tí, ktorí sa živia stavebníctvom vedia, že medzi demolačnými a búracími prácami je veľký rozdiel. Ak zavoláte firmu na búracie práce, nechceli by ste, aby vykonali demoláciu. Nie jeden investor býva prekvapený pri zistení, že stavebná firma pod pojmom búranie pojala prácu megalománsky a vybúrala prakticky všetko, čo im stálo v ceste, vrátane vodovodných rúrok! Súčasťou búracích prác je celá škála činností – od búrania stien a priečok, strechy, krovu, stropov, po rozoberanie podláh, otlčení omietok či odstránení dverí a okien. Podľa rozsahu búracích prác sa volia metódy a postupy a tiež použitie techniky. Pri čiastočnej demolácii dochádza k čiastočnému búraniu, kedy sa časť stavby zachováva. Kompletná demolácia nastáva v prípade, keď sa rekonštrukcia neoplatí a búra sa všetko vrátane základov.

Postup pri búracích prácach

Každá časť rekonštrukcie musí mať stanovený svoj postup, búracie práce nevynímajúc a to hlavne z hľadiska bezpečnosti. Mnoho prác je možné začať až po schválení stavebným úradom. Stavbu je potrebné skontrolovať nie len vizuálne, ale aj pomocou sondy. Priestor je potrebné zabezpečiť, aby sa predišlo zbytočným úrazom. A samozrejme je potrebné odpojiť prívod vody, elektriny či plynu všade tam, kde sa bude práve búrať, prípadne v celom objekte, ak sa budú v rámci rekonštrukcie robiť aj nové rozvody.

Spoločnosť MD Building s.r.o. sa zaoberá stavebnou činnosťou už od roku 2001. Sme špecialisti na rôzne stavebné práce realizované v interiéroch aj exteriéroch, a to v obytných nehnuteľnostiach (byty, rodinné domy, chaty) aj vo firmách a priemyselných prevádzkach. Poskytujeme aj odborné poradenstvo zamerané na stavebníctvo. Všetky práce zastrešujú naši skúsení pracovníci s bohatou praxou a výbornými znalosťami v oblasti stavebnej činnosti. Pri práci aplikujeme moderné pracovno-technické postupy. Presvedčte sa o našej odbornosti, skúsenostiach a profesionalite – kontaktujte nás!


Panholec 1 90201 Pezinok
tel.: +421902891048

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888