Načo slúžia cementové polosuché potery

Načo slúžia cementové polosuché potery

Cementové polosuché potery sú vysokokvalitnými potermi používanými na vyrovnanie hrubej podlahy alebo aj na rôzne nátery či na použitie ako priemyselná podlaha po brúsení a lakovaní so špeciálnymi farbami na betón. Oproti iným spôsobom liatia cementu alebo piesku má práve polosuchý cement viaceré výhody. Veľmi dôležitá je pri realizácii cementových polosuchých poterov najmä kvalita jeho prevedenia. Viete na koho sa obrátiť?

V čom sú cementové polosuché potery výnimočné?

Cementové polosuché potery majú viaceré možnosti využitia. Využívajú sa najmä na vyrovnanie hrubej podlahy a na rôzne nátery či vo vybraných prípadoch aj na použitie ako priemyselná podlaha po brúsení a lakovaní so špeciálnymi farbami na betón. Polosuchý betón je typom betónu, ktorý je medzi mokrým a len málo používaným suchým betónom. Od  klasického cementového poteru sa líši najmä obsahom vody v už hotovom roztoku. Pri jeho výrobe sa zachováva pomer a použitie piesku a cementu v klasickom pomere, odlišný je len podiel vody.

Pri cementových polosuchých poteroch sa do zmesi pridáva voda v takom množstve aby získala potrebnú plasticitu a zo zmesi bolo možné vytvoriť hrudky. Spravidla je pomer piesku, cementu a vody pri výrobe polosuchého betónu určený takzvaným receptom. Nie všetci prevádzkovatelia cementových polosuchých poterov sa však týchto receptov držia. Preto je potrebné si pre realizáciu cementových polosuchých poterov pre váš projekt vybrať spoľahlivú firmu, ktorá pri realizácii cementových poterov postupuje kvalitne a spoľahlivo.

Prečo sa pri cementových polosuchých poteroch nestretnete s trhlinami?

Jednou zo zložiek cementového polosuchého poteru sú aj špeciálne mikrovlákna. Tieto špeciálne vlákna sú vyrobené z propylénu a následne sú zmiešané s objemom roztoku. Sú pomerne malé, no zabezpečujú vysokú kvalitu cementových polosuchých poterov. Propylénové mikrovlákna spoľahlivo spevňujú roztok a po vysušení neumožňujú výskyt trhlín ani výskyt triesok. Práve to zabezpečuje vysokú pevnosť a stálosť cementových polosuchých poterov bez vzniku trhlín či prasklín.

S realizáciou cementových polosuchých poterov sa obráťte výhradne na profesionálov. Rozhodnite sa pre spoločnosť, ktorá má s realizáciou cementových polosuchých poterov dlhoročné skúsenosti. Prečítajte si tiež niekoľko komentárov a adresu spoločnosti a pozrite galériu realizovaných prác.

Peter Chabada a tím skúsených pracovníkov v Dolnej Tižine sa zameriava práve na realizáciu cementových polosuchých poterov s dôrazom na ich kvalitu a stálosť. V prípade záujmu o naše služby nás neváhajte kontaktovať. Sme tu pre vás.

168 01304 Dolná Tižina
tel.: +421911497672

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888