Prečo sú trapézové plechy populárnou voľbou slovenských striech

Prečo sú trapézové plechy populárnou voľbou slovenských striech

Trapézové plechy vynikajú jednoduchosťou a univerzálnosťou. Lákavé je ich tvarové prevedenie a jednoduché priame línie, ktoré nehnuteľnosti dodajú funkčný a moderný vzhľad, a zároveň upútajú na prvý pohľad. Trapézové plechy sú vďaka svojim rozmanitým dizajnovým prevedeniam vhodné pre komerčné priestory. Obzvlášť časté sú na priemyselných objektoch a stavbách s veľkoplošnými strechami. Ohúria však aj na privátnych obytných nehnuteľnostiach.

Trapézové plechy ako univerzálna plechová krytina

Trapézové plechy sú na trhu už niekoľko rokov a ich popularita neustále stúpa. Jedným z dôvodov je zaiste ich všestrannosť. Trapézové plechy vyniknú na väčších i menších stavbách. Vďaka pomerne širokej palete farebných prevedení sa hodia k akémukoľvek architektonickému štýlu. K ich charakteristikám patrí vysoká pevnosť, nosnosť, nenasiakavosť a odolnosť voči mechanickému pôsobeniu aj prírodným živlom. Trapézové plechy sú taktiež typické jednoduchým profilom a farebnou stálosťou, na ktorú je krátke dokonca i UV žiarenie. Remeselníci oceňujú aj možnosti strihania na mieru (trapézové plechy je možné dokonca aj tvarovať, napríklad do oblúka), nízku hmotnosť a pomerne nenáročnú montáž. K žiadaným patria trapézové plechy vyrobené z kvalitnej ocele. Dôležitým aspektom je špičková povrchová úprava (hliník, zinok, polyester a i.).

Štýlová fasáda vďaka trapézovým plechom

Trapézové plechy v sebe spájajú modernosť, nadčasovosť a už spomínanú všestrannosť. Táto kombinácia podčiarkuje profil modernej, praktickej a funkčnej strechy, ktorá je typická dlhou životnosťou. Tú do veľkej miery ovplyvňujú najmä tri faktory – kvalita plechu a hrúbka aj presnosť povrchovej úpravy. Vedeli ste, že trapézové plechy nenachádzajú uplatnenie len na strechách, ale sú využiteľné aj na fasádach či konštrukciách rôznych objektov? Štandardne sa trapézové plechy rozlišujú podľa výšky a tvarovania vlny. Profily s nízkou výškou sú vhodné ako fasádne plechy. Profily s vyššou výškou sa hodia buď na zastrešenie (okolo 40 mm), alebo na konštrukciu či ako nosné prvky (odporúčaná výška vlny je nad 80 mm). Nech sa už rozhodnete pre ktorékoľvek trapézové plechy, nezabúdajte na správne latovanie. Zaistí spoľahlivú strechu nad hlavou na veľmi dlhý čas, a to bez nepríjemného zatekania či hromadenia vlhkosti. Preto by ste mali krytinu nakupovať od overených predajcov a výstavbu strechy zveriť skúsenej firme. Budete mať garanciu funkčnej a cenovo dostupnej strechy, ktorá vydrží a zároveň nezruinuje váš rozpočet. Každej výstavbe strechy by mala predchádzať nezáväzná obhliadka, vďaka ktorej získate najlepšie varianty riešenia vašej strechy a jej konštrukcie.

Firma KADOŠ strechy, s. r. o. z Čane (okolie Košíc) ponúka plechové škridlové aj betónové krytiny, trapézové plechy, strešné panely a dokonca aj plotové systémy. Zakladáme si na kvalite, odbornom poradenstve a korektných spoluprácach. Kontaktujte nás pre viac informácii.


Košická 1959 04414 Čaňa
tel.: +421911460132

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888