Rozhodli ste sa pre rekonštrukciu domu?

Rozhodli ste sa pre rekonštrukciu domu?

Ak už ste sa rozhodli previesť rekonštrukciu vášho domu, bytu alebo objektu, je dôležité si uvedomiť, že rekonštrukcie sú investíciou na dlhšie časové obdobie. Chcete váš dom alebo byt prebudovať? Nebojte sa, všetko sa dá pokojne zvládnuť, ale najprv si treba celú rekonštrukciu vopred poriadne pripraviť. Súčasťou prípravy je aj vybavenie stavebného povolenia či ohlásenie stavebnej úpravy, podľa rozsahu rekonštrukcie a charakteru úprav.

Na čo všetko je nutné myslieť pred začatím rekonštrukcie

Pre začiatok je potrebné, aby ste si úplne v pokoji vytvorili predstavu, ako váš dom chcete zmeniť. Premietnite si, aký život v ňom po rekonštrukcii bude pulzovať. Pre koľko osôb ho pripravujete? Aké budú mať nároky na súkromie? Nasledovať by mala konzultácia so stavebným statikom, ktorý vám povie, v akom stave sa váš dom nachádza, ktoré deliace priečky môžete vybúrať, ktoré nosné steny musia ostať nedotknuté. Preverí stav konštrukcie  krovu a stropov. Na základe týchto poznatkov môžete pokračovať v príprave rekonštrukcie. Pred začatím rekonštrukcie je veľmi dôležité zistiť finančné možnosti. Najdlhšia a najdôležitejšia fáza je príprava projektu. Venujte jej veľkú pozornosť a čas. Na miestne príslušnom stavebnom úrade zistite, či je nutné žiadať o stavebné povolenie.

Ako správne vybrať realizačnú firmu?

Hoci sa o našom národe hovorí, že máme zlaté ručičky, hlavne pri väčších projektoch sa odporúča obrátiť sa na odborníkov. Ak sa po remeselníkoch práve obhliadate, mali by ste dodržiavať zásady, aby se vybrali tých najlepších a ušetrili váš čas aj peňaženku. Cena, rýchlosť alebo kvalita? Najvyššia cena neznamená nutne najlepšiu kvalitu a najrýchlejšiu realizáciu. Rýchlosť realizácie rekonštrukcie je ďalším faktorom. A naozaj šikovných remeselníkov spoznáte podľa toho, že ich kalendáre sú plné aj viac ako rok dopredu. Na firmu, ktorá má výborné referencie, sa oplatí počkať. Či už vyberáte na odporúčanie alebo hľadáte realizačnú firmu sami, vždy sa pokúste získať o nej vopred čo najviac informácií. Na profiloch firiem vidíte ich reálne historické zákazky aj spokojnosť zákazníkov.

Fasády TipTop je stavebná spoločnosť, ktorej špecializáciou je zateplenie fasád rodinných a bytových domov a polyfunkčných objektov. V prípade potreby zákazníka vieme zabezpečiť kompletné rekonštrukcie objektov. Realizujeme aj dekoračné interiérové a exteriérové omietky, vonkajšie žalúzie a predokenné rolety. Už samotný názov o nás prezrádza, že pracujeme TipTop, čiže všetky činnosti sa vykonávajú tak, aby kvalita bola na prvom mieste bez akýchkoľvek prieťahov či meškaní. Dokážeme veľmi promptne reagovať na vzniknuté situácie počas realizácie projektu a všetko riešime ku spokojnosti klienta. Prinášame moderné fasády a kontaktné zatepľovacie systémy. Presvedčte sa, kontaktujte nás!


45 01826 Plevník - Drienové
tel.: +421903733139

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888