Prečo je dobré zatepľovať fasády?

Prečo je dobré zatepľovať fasády?

Fasáda je konečná úprava vonkajšej steny budovy. Dodáva stavbe osobitosť a dotvára finálny vzhľad celej budovy. Z hľadiska dizajnu je fasáda zásadným prvkom. Zateplenie fasády domu nie je len estetickou záležitosťou. Príjemné bývanie a zdravá klíma robia z obyčajného domu domov plný pohodlia a bezpečia. Zateplenie domu nie je len o úspore peňazí za kúrenie. Je to dokonalá ochrana nosných konštrukcií obytného priestoru.

Ako správne zatepliť fasády budov

Nalepiť izolačnú dosku alebo aplikovať povrchovú úpravu sa dokáže naučiť každý zručný človek, ale tieto zručnosti z neho majstra zatepľovača nerobia. Oveľa náročnejšou a z hľadiska dlhodobej životnosti systému aj dôležitejšou časťou realizácie zateplenia je správna realizácia všetkých kritických detailov napojenia zatepľovacieho systému na okolité konštrukcie – okná, dvere, balkóny, strešné rímsy a miesta zvýšeného namáhania systému – sokle. Dajte si pozor pri výbere firmy, ktorá vám bude budovu zatepľovať a naštudujte si vopred technológiu, či výber vhodného materiálu. Buďte pozorní pri zateplení sokla a správnom kotvení izolácie, ako aj založení systému zateplenia. Kľúčový je aj výber fasádnej omietky a farby. Pri zatepľovaní sa šetriť  neoplatí. Predídete tak nepríjemným prekvapeniam. 

Poznáte výhody zateplenia fasád budov?

Zateplením domu nezískame len úsporu energie. Dobre navrhnuté a vykonané zateplenie domu je bezpečnou a návratnou investíciou. Zateplenie vonkajšej fasády domu vám zaistí trvalú ochranu nosných konštrukcií domu a zamedzí tak prenikaniu poveternostných vplyvov do konštrukcií a ich následnej deštrukcii. Zateplením fasády získate trvalo funkčnú ochranu s dokonalým estetickým stvárnením podľa vašich predstáv. Tepelná izolácia slúži v zime na vyhrievanie stien, udrží dlhšie teplo v miestnosti a nedochádza k plesniam a mokrým fľakom na omietke. V letnom období má opačný efekt, slúži ako ochrana pred prehrievaním stien. Zateplenie fasád zabraňuje kondenzácii vodnej pary v konštrukcii muriva, odstránite ním všetky tepelné mosty. Zatepľovacie systémy sú plne recyklovateľné a nášmu zdraviu nezávadné.

Fasády TipTop je stavebná spoločnosť, ktorej špecializáciou je zateplenie fasád rodinných a bytových domov a polyfunkčných objektov. V prípade potreby zákazníka vieme zabezpečiť kompletné rekonštrukcie objektov. Realizujeme aj dekoračné interiérové a exteriérové omietky, vonkajšie žalúzie a predokenné rolety. Už samotný názov o nás prezrádza, že pracujeme TipTop, čiže všetky činnosti sa vykonávajú tak, aby kvalita bola na prvom mieste bez akýchkoľvek prieťahov či meškaní. Dokážeme veľmi promptne reagovať na vzniknuté situácie počas realizácie projektu a všetko riešime ku spokojnosti klienta. Prinášame moderné fasády a kontaktné zatepľovacie systémy. Presvedčte sa, kontaktujte nás!

45 01826 Plevník - Drienové
tel.: +421903733139

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888