Ako si vybrať dobré stavebné rezivo

Ako si vybrať dobré  stavebné rezivo

Stavebné rezivo ako stavebný materiál štandardne zahŕňa hranoly, dosky, fošne a strešné laty. Vyžaduje si precízne a primerané sušenie v teplovzdušnej sušiarni, aby boli uchované všetky kvalitatívne vlastnosti dreva ako pevného, odolného a trváceho materiálu s dlhou životnosťou, ktoré odolá nielen vplyvom počasia, ale aj drevokazným škodcom, hubám či plesni. Výsledkom výberu má byť prvotriedne stavebné rezivo pre vaše rozmanité projekty.

Stavebné rezivo podľa účelu použitia

Stavebné rezivo vždy voľte podľa konkrétneho účelu použitia (typ, kvalita, hrúbka a ostatné parametre). Je logické, že iné vlastnosti a požiadavky budú kladené na rezivo, ktoré má napĺňať konštrukčný charakter a iné na rezivo použité ako nenosný prvok. Vo všeobecnosti sa stavebné rezivo delí do dvoch kategórií – surové neopracované drevo a vysušené drevo. V prvom prípade hrozí deformácia v dôsledku postupného vysychania (takéto drevo má totiž pomerne vysoký obsah vody, ktorá sa postupne odparuje), takže preto čoraz viac jednotlivcov i firiem uprednostňuje druhý variant. Vysušené stavebné rezivo si uchováva tvarovú stabilitu. Je použiteľné v prípade konštrukčných riešení, ale uplatnenie nájde aj ako statický prvok s okrasnou (estetickou a dizajnovou) funkciou. Ak neviete, aké stavebné rezivo je pre váš projekt vhodné, nechajte si poradiť od odborníkov – a určite im nezabudnite ukázať aj projektovú dokumentáciu (ak ju máte).

Stavebné rezivo pre rozmanité použitie

Stavebné rezivo má mnohoraké využitie. K najčastejším patria štandardné dosky a fošne použité na debnenie pri betónovaní či na podlahy na lešenie. Laty, stĺpiky, trámy a hranoly zase nájdu uplatnenie pri strešných konštrukciách. To, samozrejme, ani zďaleka nie je všetko. Stavebné rezivo sa používa aj pri realizácií záhradných altánkov, prístreškov, plotov, terás, zhotovovanie obkladov a podobných projektov. Nech už potrebujete stavebné rezivo na akýkoľvek účel, dbajte, aby bolo rozmerovo stabilné, odolné a trváce. Prvoradá je kvalita, a teda nakupujte od overených a spoľahlivých výrobcov. Viacerí poskytujú aj zákazkovú výrobu, čiže stavebné rezivo dodávajú na objednávku na mieru podľa konkrétneho projektu a nezabúdajú ani na ošetrenie impregnáciou, aby bola zabezpečená ochrana proti drevokazným hubám, plesniam i hmyzu.

O špičkové stavebné rezivo pre vaše väčšie i menšie projekty sa postará drevovýroba firmy Hollý s. r. o. z Novej Bane. Vyrábame hranoly, dosky, fošne i strešné laty na mieru. Rezivo po spracovaní putuje do našej teplovzdušnej sušiarne. V prípade záujmu o cenovú ponuku nás neváhajte kontaktovať. Poskytujeme aj projekciu. Taktiež sa zaoberáme búracími a výkopovými prácami, odvozom odpadu a zeminy i drvením betónu.

Kláštorská 16569 /37 82105 Bratislava II
tel.: +421905669407

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888