Zámková dlažba – spoznajte jej najväčšie výhody

Zámková dlažba – spoznajte jej najväčšie výhody

Zámková dlažba je pomyselnou bodkou celého exteriéru domácnosti či firiem. Jej výhodou nie je len pomerne rýchla pokládka, ale aj pevnosť, dlhá životnosť a množstvo farebných variácií. A keďže zámková dlažba spadá do kategórie betónových podláh, tak preberá vlastnosti betónu ako materiálu. Obzvlášť cenená je funkčnosť a trvanlivosť, s ktorou ide ruka v ruke odolnosť voči opotrebeniu aj poveternostným podmienkam.

Prečo sa zámková dlažba vyplatí?

Zámková dlažba (priemyselná, pre rodinné domy či veľkoformátová) právom patrí k obľúbeným realizačným riešeniam väčších i menších plôch ako sú chodníky, terasy, dvory, parkoviská a pod. Dôvodov je hneď niekoľko. Zámková dlažba sa vyznačuje minimálnou nasiakavosťou a svoje úžitkové vlastnosti si uchováva aj pri extrémnych teplotných podmienkach, čiže sa nemusíte obávať jej poškodenia. Betónová zámková dlažba je charakteristická aj vysokou nosnosťou. Pokojne zvládne každodennú premávku chodcov či parkovanie auta. Keďže jednotlivé kusy dlažby do seba dokonale zapadajú, tak je zámková dlažba extrémne stabilná. Samozrejme, pri tejto vlastnosti je potrebné zdôrazniť, že stabilita je podmienená kvalitným položeným dlažby. Montáž je síce jednoduchá, ale vyžaduje si remeselnícku zručnosť a dobrý podklad. Jednotlivé dlaždice sa naň uložia tesne vedľa seba a jemné špáry medzi nimi sa vyplnia pieskom. Vaša zámková dlažba bude hotová už za pár dní.

Dizajnová zámková dlažba, ktorá myslí na váš rozpočet

Je dôležité podotknúť, že nielen montáž, ale aj oprava či prípadná demontáž zámkovej dlažby vám nezaberú veľa času. Poškodené kusy sa dajú jednoducho vybrať a vymeniť za nové. Zámková dlažba ponúka mnoho dizajnových možnosti. To znamená, že si môžete vybrať z rôznych tvarov a farieb (kocky, vlnky, parkety, íčka, terčíky a i.). Zámková dlažba navyše umožňuje vytváranie rôznych nápisov či obrazcov – časté je vytvorenie názvu firmy z farebnej dlažby na plochu pred vstupnou bránou či dverami alebo oddelenie parkovacích miest dlaždicami odlišnej farby. Taktiež sa môžete spoľahnúť na to, že si zámková dlažba uchováva svoju stálofarebnosť – čiže po istom čase nevybledne v dôsledku slnka a jej farbu nezmyje ani dážď. Za zmienku zaiste stojí aj odolnosť voči vplyvu chemikálií, dobré protišmykové vlastnosti a minimálna údržba. Určite lákavé je aj finančné hľadisko. V súčasnosti je zámková dlažba dostupná za rozumnú cenu, ktorá zbytočne nezaťaží váš rozpočet – rodinný a ani firemný.

Ak vás oslovila zámková dlažba a plánujete jej pokládku, odporúčame veľkoobchod PRODLAŽBA, ktorý sa zaoberá výrobou, predajom a montážou okrasných prvkov z vymývaného betónu, imitácie dreva a ďalších výrobkov z betónu (pohľadový betón, betónové obklady, plotové systémy). Naša ponuka zahŕňa aj atypické výrobky. Samozrejmé je bohaté príslušenstvo. Pre viac informácií navštívte našu stránku prodlazba.sk alebo nás kontaktujte.

Ľubochnianska 7 08006 Ľubotice
tel.: +421948592049

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888