Prečo je montážna plošina úžasným pomocníkom

Prečo je montážna plošina úžasným pomocníkom

Montážna plošina sa postará, aby ste dosiahli tak vysoko, ako potrebujete. Tento stroj nachádza uplatnenie v mnohých oblastiach, či už ide o údržbu budov, orezovanie stromov, montáž stĺpov, inštaláciu reklamných zariadení či vianočnej výzdoby, opravy verejného osvetlenia alebo komínov, maľovanie fasád a pod. Montážna plošina vo výraznej miere uľahčuje prácu a šetrí pracovný čas aj náklady.

Bezpečná a stabilná montážna plošina

Montážna plošina je nevyhnutnosťou v oblasti priemyslu a stavebníctva, obzvlášť vo výškových prácach, kedy je potrebné zdvihnúť rôzne bremená rôznych hmotností do rôznych výšok. Mal by ju obsluhovať kvalifikovaný personál, v opačnom prípade hrozí nebezpečenstvo poškodenia majetku, plošiny a v neposlednom rade je ohrozené aj zdravie prítomných osôb (obzvlášť tých, ktoré sa nachádzajú priamo na plošine). Montážna plošina musí byť spoľahlivá a zároveň spĺňať vysoké požiadavky kladené na mimoriadnu stabilitu a bezpečnosť i ochranu zdravia pri práci. Je cenným pomocníkom a akýmsi pomyselným ďalším zamestnancom pri prácach vo výškach alebo pri prácach v sťažených podmienkach. Ak sa používa montážna plošina, tak je zvyčajne potrebné aj zabezpečenie okolia a umiestnenie výstražných, príp. informačných tabúľ. Napríklad ak je montážna plošina využívaná pri oreze stromov, tak práve ohraničenie priestoru, príp. tabuľa s upozornením pomáhajú predísť rôznym zraneniam či nehodám v dôsledku padnutého konára na osobu, auto či iný objekt.

Montážna plošina a jej parametre

Je dôležité, aby sa montážna plošina nepreťažila. Samozrejme, je potrebné, aby na mieste splnila svoj účel, k čomu je žiadané poznať jej základné parametre ako maximálna pracovná výška (výškový dosah) či maximálny bočný dosah (do strán). Práve vďaka nemu je možné montážnu plošinu umiestniť v dostatočnej vzdialenosti od objektu, ktorý by ju mohol poškodiť (napríklad už spomínané padajúce konáre). Veľký bočný dosah taktiež poskytuje väčšiu mobilitu pri práci. Dôležitým parametrom je aj nosnosť koša. Vo viacerých modeloch montážnych plošín sa v koši nachádza aj prívod vody a zásuvka na elektrinu. Je zrejmé, že montážna plošina vám pomôže dostať sa jednoducho a rýchlo na miesta, ktoré sú za bežných podmienok nedostupné. Aj preto je často vhodnejšou a mobilnejšou alternatívou k lešeniu, ktorého inštalácia je nielen zdĺhavá, ale aj komplikovaná a náročná. Montážna plošina ušetrí námahu aj energiu a urýchli realizáciu konkrétnych prác. Ďalšími výhodami je vykonávanie práce v optimálnej výške bez zbytočného vystierania či zohýbania sa. Montážna plošina taktiež zabezpečí rýchly a jednoduchý transport pracovného materiálu či pomôcok nahor a nadol.

Ak potrebujete montážnu plošinu, Ján Író vám ju prenajme za najlepšiu cenu. Prenájom plošiny DA18-SOCAGE na podvozku IVECO DAILY realizujeme najmä v okolí Bratislavského, Nitrianskeho a Trnavského kraja (po dohode aj mimo uvedených oblastí). Kontaktujte nás pre viac informácií.

Záleská cesta 141 /3 90045 Malinovo
tel.: +421903413880

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888