Ako správne vybrať strešné krytiny?

Ako správne vybrať strešné krytiny?

Strešné krytiny sú pre laika veľkým hlavolamom. Sú ochranou celej stavby a preto výber tej najlepšej krytiny vyžaduje skúsenosti profesionála. V dnešnej dobe sa už žiadna stavba nezaobíde bez odborného poradenstva. Každý materiál má vďaka svojim konkrétnym vlastnostiam rozdielne hodnoty. Preto je optimálne pri plánovaní vopred prekonzultovať a zvážiť všetky možnosti, aby vaša strešná krytina bola ideálnou voľbou a návratnou investíciou.

Strešné krytiny a funkcie s nimi súvisiace

Aby strešné krytiny dokázali plniť všetky naše očakávania, je našou úlohou vybrať tie najvhodnejšie. Či už betónové, hliníkové, krytiny z pálených škridiel, plechové alebo iné, vždy je dôležité zohľadniť vonkajšie faktory konkrétnej stavby a zvážiť vhodný sklon a tiež mieru ekologickej záťaže. Dôležitá je aj odolnosť a životnosť, ktorú jednotlivé krytiny ponúkajú. Čím je krytina odolnejšia, tým je aj trvácnejšia. Všetky funkcie krytiny sú síce dôležité, ale čo vždy najviac dokážeme oceniť, je výsledný efekt po jej uložení. Z hľadiska estetiky treba myslieť aj na detaily, ako sú krajovky, prechody medzi krovmi, korýtka či oblúkové časti. Samozrejme, aby strecha lahodila oku aj po dlhšom čase, netreba zabúdať aj na pravidelnú starostlivosť a to o všetky strešné krytiny bez výnimky.

Strešné krytiny a ich výhody

Strešné krytiny majú svoju významnú ochrannú funkciu. Každá krytina má vlastnosti, ktoré sú zároveň jej výhodou. Klasická pálená škridlaelegantný dizajn, pomalé starnutie materiálu a odolnosť voči UV žiareniu. Má schopnosť dobre izolovať a akumulovať teplo. Plechové krytiny svojou nízkou hmotnosťou nezaťažujú krovy, ich montáž je ľahká a rýchla. Betónové krytiny sú síce vyššia váhová kategória, ale ich výhodou je odolnosť voči počasiu, vekom sa pevnosť zvyšuje, sú mrazuvzdorné a neporazí ich ani krupobitie. Ak ide o výhodu dlhej životnosti, ľahkej údržby a hlavne nízkej hmotnosti, vyberte si hliníkové krytiny. Odolávajú korózii, sú ekologicky nezávadné a plne recyklovateľné.

Spoločnosť KROVPLUS s.r.o. pôsobí na stavebnom trhu od roku 2008. Naša firma sa primárne orientuje na návrhy a realizácie drevených strešných konštrukcií a drevostavieb. Na základe dohody sme schopní aj niektorých menších stavebných úprav. Dodávame a montujeme strešnú krytinu, tepelné izolácie, klampiarske konštrukcie, podhľady alebo steny. Vďaka našej dlhoročnej skúsenosti a zodpovedajúcim pozitívnym reakciám našich klientov si môžete byť istí, že všetko prebehne podľa vašich predstáv a to s najvyššou možnou precíznosťou práce. Kontaktujte nás ešte dnes a my vám poskytneme záruku trvalého komfortu vášho domu.


Budovateľská 34 08001 Prešov
tel.: +421908667997

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888