Koho osloviť na montážne práce

Koho osloviť na montážne práce

Ako rozlíšiť, kedy by sme si mali zavolať firmu na montážne práce a kedy nám postačia služby aj bežného živnostníka? Je vôbec medzi nimi rozdiel, ktorý v konečnom dôsledku pocíti objednávateľ? Naozaj záleží na objeme prác alebo je dôležitá odbornosť konkrétneho pracovníka? Ako si vybrať vhodného montážnika na realizáciu prác, ktoré požadujeme? A v neposlednom rade záleží aj na kvalite? Poďme sa na to pozrieť v nasledujúcom článku.

Montážne práce od firmy alebo živnostníka?

Nejedna stavebná firma využíva montážne práce, ktoré zahŕňajú široké množstvo rôznorodých činností. Od montáže moderných technických zariadení na zabezpečenie smart home domácnosti až po bežné inštalácie elektrických a vodoinštalatérskych zariadení. Viete či je lepšie zavolať na montážne práce firmu alebo postačí aj bežný živnostník? Pri výbere je potrebné zvážiť niekoľko faktorov. V prvom rade záleží na rozsahu prác. Tiež je potrebné zvážiť či sa jedná o technicky náročnejšie úkony, pri ktorých je potrebné mať viac ľudí. Rozsah prác totiž môže byť kľudne veľký, ale pokiaľ sa jedná o menej náročné činnosti, ktoré zvládne aj jedna osoba postačí vám kľudne, aj šikovný živnostník. Všetko má však svoje výhody aj nevýhody a voľba je v konečnom dôsledku na vás.

Aká kvalita je pri montážnych prácach vyžadovaná?

Pri montážnych prácach od firmy máte istotu, že pokiaľ má firma stabilný a skúsený tím pracovníkov, kvalita je zaručená. Aspoň vo väčšine prípadov by mala byť. Stále však existujú možnosti, ako si môžete kvalitu montážnych prác overiť. A to bez rozdielu či sa jedná o zručného živnostníka alebo firmu. Je pravda, že montážne firmy a celkovo vo všeobecnosti firmy využívajú rôzne nástroje, aby dokázali svoju profesionalitu a kvalitu. Majú na to preukázateľné referencie na svojej webovej stránke, certifikáty v obore prípadne foto galériu realizovaných prác. Kvalitu živnostníka si overíte hlavne tým, že vám ho niekto odporučil. Mnohí živnostníci však neváhajú a zakladajú si rovnako webovú stránku, kde si umiestňujú informácie o svojej činnosti. Aj oni pochopili, že im to zvyšuje kredit.

Ak už, teda plánujete realizovať montážne práce vo veľkom alebo len potrebujete menšie technické montáže vždy si pýtajte informácie. Preverujte si referencie aj odbornosť pracovníkov, ktorí vám montážne práce budú vykonávať. Dôležitá je však aj precíznosť a načas urobená práca, ktorú vám zabezpečí, aj moderná stavebná firma Bauchom, špecializujúca sa na realizáciu kompletných stavebných činností.

Kruštíková 897 /3 90043 Hamuliakovo
tel.: +421940537536

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888