Cementový poter alebo sadrový poter? Zvážte si vaše kritériá

Cementový poter alebo sadrový poter? Zvážte si vaše kritériá

Ak ste sa rozhodli prerábať váš starší byt alebo staviate nový príbytok, je dôležité vedieť aký poter si treba zvoliť. Cementové potery, sadrové potery, anhydritové potery. Na výber je množstvo poterov. V každom prípade sa určite na vás valí niekoľko otázok, ako správne postupovať. Ak aj máte so stavbou skúsenosti alebo nie, adekvátne vám radi poradíme. Siahnite po cementovom potere alebo sadrovom potere. Hlavne si dobre zvážte vaše kritériá.

Cementové potery a aj sadrové či anhydritové potery majú svoje špecifické zásady

Pokiaľ ste nie úplne presvedčený, že áno cementový poter je presne to, čo chcem, začnite najprv s prieskumom na trhu. Zistite, aké vlastnosti poteru vám najviac vyhovujú a tiež, aký vizuál vašej budúcej podlahy preferujete. Zamyslite sa aj nad tým či sa nechcete poradiť s odborníkmi na cementové potery alebo sadrové potery. Určite sa zamerajte na presné kritéria a detaily cementových alebo sadrových poterov. Tie vám viac prezradia o tom, s čím sa vám najlepšie pre danú podlahu bude robiť. Napríklad, ak chcete mať doma podlahové kúrenie, jednoznačne vyberajte poter, ktorý je najlepším variantom pre túto činnosť. Prezradíme vám, že anhydritový poter vás v tomto prípade určite nesklame.

Keď rozmýšľate nad výberom cementového poteru, sadrového poteru či anhydritového poteru, všímajte si aj dobu zrenia týchto jednotlivých poterov. Každý jeden z týchto poterov či ide o cementový poter alebo napríklad anhydritový poter má úplne inú dĺžku zrenia, a to môže veľa vypovedať o tom, čo bude vašou správnou voľbou. Pokiaľ máte záujem o rýchlejšiu prerábku, je to jasné. Práve možno dĺžka zrenia je jedným z rozhodujúcich faktorov vášho výberu. Všimnite si aj galériu týchto firiem na potery a inšpirujte sa. Dôležité je, aby ste pred akoukoľvek inštaláciou podlahy aj keď sa jedná o potery, premerali vlhkosť daného podkladu. Tieto stavbárske práce je dôležité vykonávať totiž, čo najprecíznejšie.

Aký je dokonalý cementový poter? 3 hlavné tipy

Či už ide o cementový poter alebo inú formu poteru, je dôležitá dokonalá rovnosť. To je najzásadnejším kritériom dobrého poteru. Rovnosť cementového poteru alebo iného poteru má veľmi veľký vplyv, pretože na poter sa vždy pokladá vrstva, ktorá je nášľapná, čiže podlaha. Dobrý poter, cementový poter, sadrový poter alebo anhydritový poter ponúka podlahovej krytine najmä odolnosť. Máme namysli odolnosť voči vode, požiaru a takisto dodáva podlahe aj zvukovú a tepelnú izoláciu. Posledným kritériom pre perfektný cementový a iný poter je jednoznačne životnosť. Pokiaľ má poter dlhú životnosť, nemusíte sa nijakých väčších komplikácií s podlahami obávať.

Sme ALAX s. r. o. a sme pripravení vám dodať anhydritové a cementové potery. Zaoberáme sa takisto aj transportom betónu. Disponujeme vlastnými strojmi a vďaka tomu dokážeme perfektne vyhovieť každému zákazníkovi. S nami je jednoducho ľahké spolupracovať, pretože vám poskytujeme individuálny prístup. Neváhajte a pokojne nás kontaktujte. Sme si istí, že vám dodáme iba plnú spokojnosť.


Sadová 146 /1 08216 Fintice
tel.: +421948949692

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888