Tajomná osoba menom geodet

Tajomná osoba menom geodet

Geodet je osoba, o ktorej už na prvý pohľad toho veľa nevieme. Tajomná osoba, ktorá je tak veľmi dôležitá pre rozvoj celej krajiny si zaslúži, aby sme sa o nej dozvedeli viac. Je veľmi pravdepodobné, že geodeta bude v budúcnosti potrebovať nejeden z nás, preto si ho a jeho prácu poďme bližšie predstaviť. Služby, ktoré nám geodet ponúka, tak jednoduchšie využijeme vo vhodnej chvíli.

Prečo je geodet dôležitou súčasťou krajiny?

Práca geodeta je niečo, čo už mnohí z nás určite videli a ani netušili, že sa jedná práve o tento druh pracovnej činnosti. Stať sa geodetom nie je jadrová fyzika. Je potrebné mať príslušné technické vzdelanie a postupne získavať skúsenosti od skúsených kolegov priamo v praxi, čo znamená nielen v kancelárii, ale aj priamo v teréne. Práca geodeta je veľmi dôležitou súčasťou každej krajiny. Geodeti sú väčšinou odborníci so stredoškolským alebo vysokoškolským vzdelaním s technickými znalosťami, ktorí určujú, merajú a zhromažďujú informácie pre plánovanie a efektívnu správu pozemkov, morí, stavieb, ktoré sa na nich nachádzajú. Ich práca je dôležitá pri výstavbe komerčných, štátnych, ale aj súkromných objektov. Bez ich výpočtov a meraní by žiadne mesto nemohlo stavebne napredovať.

Prečo sú geometrické plány potrebné pri právnych úkonoch?

Práca geodeta je dôležitá v mnohých oblastiach. Geodetické spoločnosti poskytujú viaceré činnosti, ako napríklad geometrické plány (http://www.gep.sk/index-3.html), účelové mapovanie, vysporiadanie vlastníctva, inžiniersku geodéziu, ale aj tematické mapovanie diela, spracovanie dokumentácie a mnohé ďalšie. Geometrické plány sú považované za právny podklad a delia sa na viacero druhov. Potrebujete ho aj vtedy, ak žiadate o stavebné povolenie či stanovisko o odňatí ornej pôdy z poľnohospodárskej pôdy. Bez geometrického plánu sa nezaobídete ani v prípade, keď žiadate o hypotéku pri rozostavanej stavbe či plánujete kolaudovať svoju stavbu. Veľmi častým javom, kedy sa stretávame s geometrickým plánom je aj majetkoprávne vysporiadanie pozemkov, zriadenie vecného bremena či v prípade rozdelenia pozemkov. Geodetické činnosti sú, teda naozaj potrebné a nezaobídeme sa bez nich vo veľa prípadoch.

Geometrické plány budú od vás vyžadovať mnohé štátne, ale aj finančné inštitúcie. Nechajte si, preto geometrické plány vypracovať skúsenými odborníkmi z geodetickej kancelárie GEP v Bratislave, ktorá disponuje dlhoročnými skúsenosťami a svoje poznatky z oblasti geodézie už realizovala v Bratislavskom, Trnavskom, Nitrianskom a Trenčianskom kraji.

Pri mlyne 9815 83107 Bratislava III
tel.: +421903215535

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888