Čo znamená brúsenie parkiet a ako vlastne prebieha

Čo znamená brúsenie parkiet a ako vlastne prebieha

Nepodceňujte brúsenie parkiet. Ide o dôležitú činnosť, ktorá môže zachrániť vaše opotrebované drevené parkety. Ak stavíte na profesionálnu firmu, tak parkety vo vašej domácnosti budú vyzerať ako z katalógu. Parkety sa vďaka brúseniu zbavia všetkých nečistôt a vy ešte ušetríte peknú kôpku peňazí, ktoré by ste skôr či neskôr museli dať na kúpu nových. Brúsenie parkiet spôsobí, že svoje staronové ošetrené parkety budete hrdo ukazovať známym.

Brúsenie parkiet ako záchrana

Brúsenie parkiet je vynikajúcim riešením na prirodzene opotrebované parkety. Patria predsa k najpoužívanejšej súčasti v domácnosti, čím dochádza k ich ošúchaniu i zodratiu. Aby ste zbytočne nevyhodili peniaze za nové, zachráňte pôvodné a stavte na brúsenie parkiet. Načo ich skrývať pod kobercom, keď ich môžete hrdo ukazovať návštevám? Nehovoriac o tom, že parkety sú aktuálne dizajnérskym a moderným kúskom. Ak teda nevyzerajú podľa vašich predstáv, skúste brúsenie parkiet, ktoré odstráni všetky nečistoty a zvyšky laku z povrchu. A parkety budú skoro ako nové. Brúsenie parkiet sa odporúča zveriť do rúk firmám, ktoré sa naň špecializujú. Celú parketovú plochu brúsia špeciálnymi brúskami, ktoré vybrúsia aj kraje pri stenách a ťažko dostupné miesta, napríklad pod radiátorom. Záver je nasledovný – brúsenie parkiet končí jemným leštením, aby bola plocha dokonale hladká a mohla sa povysávať a následne nalakovať alebo naolejovať.

Príprava miestnosti na brúsenie parkiet

Brúsenie parkiet nie je efektívne v zapratanej miestnosti. Tá sa musí dôsledne povysávať a kompletne vypratať vrátane všetkého nábytku, kobercov atď. Prečo? Brúsenie a následné lakovanie prebieha súvisle po celej ploche, teda nie je možné presúvanie izbového zariadenia z jedného miesta na druhé. Druhým dôvodom je, že ak by brúsenie parkiet a lakovanie prebiehalo v dvoch intervaloch – najprv mimo nábytku a potom pod nábytkom, tak by mohlo dôjsť k nesúladu nalakovaných častí, t. j. povrch nebude opticky dokonalý a mohol by byť viditeľný spoj jednotlivo nalakovaných častí. I takáto maličkosť môže zapríčiniť, že brúsenie parkiet vám neprinesie stopercentné nadšenie. K príprave miestnosti na brúsenie parkiet patrí ešte kontrola pevnosti jednotlivých parkiet. Ak sú niektoré uvoľnené, upevníte ich. Ak sú veľmi poškodené, tak ich vymeňte. Taktiež skontrolujte, či z parkiet nevytŕčajú nejaké klince, ktoré by mohli poškodiť brúsku.

Profesionálne služby a poradenstvo v oblasti finalizácie stavieb poskytuje spoločnosť GerMal, ktorá sa špecializuje na maľovanie a maliarske práce, menšie búracie práce, podlahárske práce, ako aj na renováciu, brúsenie a lakovanie klasických parkiet. Pre viac informácií nás neváhajte kontaktovať.

Dunajská 48 93201 Veľký Meder
tel.: +421908159618

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888