Kvalitné zatepľovanie zvýši hodnotu vášho domu

Kvalitné zatepľovanie zvýši hodnotu vášho domu

Zatepľovanie domov či priemyselných budov sa spája najmä s jedným pozitívom – bráni zbytočnému úniku tepla. S tým súvisí aj zníženie potreby vykurovania, ktorá zase vedie k zníženiu finančných nákladov na teplo. Zatepľovanie je teda výhodná reťazová reakcia, ktorá nielen zvyšuje hodnotu domu a komfort pri bývaní, ale zároveň šetrí aj rodinný či firemný rozpočet.

Zatepľovanie domov a jeho výhody

K najviac oceňovaným výhodám, ktoré zatepľovanie prináša, je zníženie tepelných únikov. Vykurovanie je nevyhnutnosťou obzvlášť v chladnejších dňoch a je len na vás, či vyprodukované teplo ostane vo vnútri, a teda bude plniť svoj účel, alebo ho necháte ubziknúť, čo sa nepekne odrazí nielen na spotrebe vykurovacích materiálov, ale aj vo vašej peňaženke. Vo všeobecnosti sa odhaduje, že cez steny nezatepleného domu uniká približne 30 % tepla. A čo je ešte horšia správa, podobné percento je aj v prípade úniku tepla cez strechu. Zatepľovanie je teda efektívny spôsob, ako uchovať teplo v interiéri. Medzi ďalšie prínosy, ktoré kvalitné zatepľovanie ponúka, je predĺženie životnosti budovy. Zatepľovanie nie je len akýmsi tepelným štítom. Podstatnou mierou chráni dom a jeho konštrukciu pred nepriaznivými poveternostnými vplyvmi. Materiály používané na zatepľovanie sú vo všeobecnosti bezpečné a ich správne použitie prispieva aj k požiarnej bezpečnosti celej budovy. Výhodou je aj zlepšenie tzv. akustickej pohody. Vynikajúca absorpčná schopnosť zatepľovacích materiálov chráni pred vonkajším rušivým hlukom, čím pozdvihuje komfort bývania aj práce. Zatepľovanie teda zvyšuje celkovú hodnotu budovy.

Zatepľovanie a jeho pravidlá

Zatepľovanie nie je len pre novostavby, ale aj staršie objekty. Aby bolo čo najefektívnejšie a mohli ste čerpať z vyššie spomínaných výhod, tak na začiatku si vyhľadajte skúsenú firmu, ktorá má zatepľovanie v popise činnosti. Spolu s ňou odstráňte všetky stavebné nedostatky ako praskliny, vlhké múry a pod. Nepodceňujte ani správny výber a hrúbku izolácie, ktoré sú podmienené tepelno-technickou bilanciou domu. Dajte na rady profesionálov. Uvedomte si, že spoľahliví a certifikovaní odborníci s dobrými referenciami vám odporučia najvhodnejší materiál na zatepľovanie vášho domu či firmy. Často poskytujú aj užitočný poradenský servis a záruku na vykonanú prácu. Tak sa zatepľovanie stáva výhodnou a návratnou finančnou investíciou, ktorú neoľutujete.

Nielen na zatepľovanie, ale aj na búracie, zemné, zváračské, zámočnícke, tesárske, klampiarske, pokrývačské, sadrokartónové, vodoinštalačné, žeriavnické a iné stavebné práce sa zameriava spoločnosť GUTTE, s. r. o. z Kolárova. V prípade záujmu o spoluprácu nás neváhajte osloviť. Viac o nás nájdete na webe.

3 94603 Kolárovo
tel.: +421948798779

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888