Kvalitná izolácia plochých striech vydrží aj desaťročia

Kvalitná izolácia plochých striech vydrží aj desaťročia

V dávnej minulosti bola izolácia plochých striech realizovaná najmä s použitím ľahko dostupných prírodných materiálov ako íl, rastlinné živice či včelí vosk. Dôležitá bola ich vynikajúca tesniaca funkcia a schopnosť neprepúšťať vodu. V súčasnosti firmy disponujú širokou škálou materiálov, ktoré zabezpečia, že izolácia plochých striech splní svoj účel a výrazne predĺži ich životnosť.

Izolácia plochých striech má byť detailná

Izolácia plochých striech si žiada správne prevedenie. Nevyhnutnosťou je dôkladné utesnenie aj tých najmenších miest a detailov na strešnej ploche. Dokonalú funkčnosť zabezpečí aj správne vyspádovanie a odvodnenie, aby sa predišlo vzniku stojatých vodných kaluží, ktoré sa zanášajú nečistotami, a tak znehodnocujú a poškodzujú povrch strechy. Normovaný odporúčaný spád plochej strechy je 1° (1,75 %). Ak to konštrukcia umožní, tak je možný aj spád 3,5 % a viac. Izolácia plochých striech sa zvykne realizovať použitím rôznych typov a druhov PVC strešných fólií alebo asfaltových pásov.

Izolácia plochých striech a jej poistky

Izolácia plochých striech sa vykonáva na upravenom podklade strešnej plochy, ktorý musí byť pevný a bez špiny aj nečistôt ako prach, napadané lístie, zvierací trus, hrdza, stojatá voda a pod. Môže byť mierne vlhký, ale nesmie byť zmrznutý. Je dôležité, aby izolácia plochých striech bola odolná voči slnečnému žiareniu a iným poveternostným vplyvom a, samozrejme, aj voči vode. Práve tá totiž dokáže narobiť poriadny zmätok a zničiť nielen strechu a podkrovie, ale aj steny, nábytok, podlahy či iné zariadenie v interiéri. Izolácia plochých striech by mala mať aj tzv. poistku – hydroizolačnú vrstvu (môže plniť i funkciu parozábrany) a mikroventilačnú vrstvu (odvádzanie kondenzačnej pary). Chybná alebo nesprávne realizovaná izolácia plochých striech je zvyčajne výsledkom nekvalifikovanej pracovnej sily a použitia nekvalitných, či dokonca nesprávnych, materiálov. Jej odstránenie je pomerne komplikované a finančne zaťaží vašu peňaženku. Preto dbajte na výber spoľahlivej a overenej firmy, ktorá zabezpečí, že izolácia plochých striech bude kvalitne, odborne a zodpovedne prevedená. Pretože akákoľvek strecha si vyžaduje nielen dobrú izoláciu, ale aj jej správnu realizáciu s dôrazom na maximálnu ochranu vašej domácnosti.

Kvalitná izolácia plochých striech je základ proti zatekaniu. Firma IZOL-tech spoľahlivo zaizoluje, zateplí, zrenovuje či zrekonštruuje akúkoľvek strechu chrániacu vašu domácnosť, prevádzku či firmu. Oslovte nás a spolu nájdeme vhodné riešenie, aby ste mali najlepšiu možnú strechu nad hlavou.

552 03221 Bobrovec
tel.: +421908492562

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888